«Εσβησε» ο οπαδός, αναβολή αγώνων

«Εσβησε» ο οπαδός, αναβολή αγώνων

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θάνατος του 46χρονου Κώστα Κατσούλη που υπέκυψε χθες τα ξημερώματα, μετά τον τραυματισμό που του προκάλεσαν στο κεφάλι τα χτυπήματα που δέχθηκε στα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Ηρόδοτου – Εθνικού, οδήγησε το υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γ. Ανδριανό, στην απόφαση για αναβολή της προσεχούς αγωνιστικής σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

«Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα (σ.σ. χθες) τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Οι διοργανώσεις που θα αναβληθούν είναι η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, η 3η αγωνιστική (β΄ φάση) του κυπέλλου μπάσκετ, η 3η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής ποδοσφαίρου, η 2η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ και η πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Η απόφαση είναι συμβολική, αλλά δεν δίνει λύση στο πρόβλημα της ελλιπούς ασφάλειας στους αγώνες της Γ΄ Εθνικής.

Ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή από τις 14 Σεπτεμβρίου οπότε χτυπήθηκε. Μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ότι η εγκεφαλική αιμορραγία προήλθε από χτυπήματα και όχι από ανεύρυσμα όπως είχε αρχικά διαγνωστεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Την περασμένη Παρασκευή η κατάστασή του επιδεινώθηκε έπειτα από σοβαρή επιπλοκή. Βρισκόταν σε βαριά καταστολή με μηχανική υποστήριξη και μόνο με θαύμα θα μπορούσε να κρατηθεί στη ζωή. Υπενθυμίζεται ότι για τον τραυματισμό του Κατσούλη έχουν προφυλακιστεί τρία άτομα στα οποία μαζί μ’ ένα ακόμα που αφέθηκε ελεύθερο, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήν και κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροήν και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση. Από τη στιγμή που ο άτυχος φίλαθλος κατέληξε, η κατηγορία αναμένεται να μετατραπεί από «επικίνδυνη σωματική βλάβη» σε «ανθρωποκτονία».

Ο Κατσούλης προστίθεται στον κατάλογο όσων έχασαν τη ζωή τους στα γήπεδα ή με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Πρώτο θύμα υπήρξε ο φίλαθλος της Λάρισας, Χαράλαμπος Μπλιώνας, που σκοτώθηκε το 1986 στις εξέδρες του Αλκαζάρ από φωτοβολίδα που τον χτύπησε στον λαιμό. Το 1991, ο 17χρονος φίλαθλος του Ολυμπιακού, Γιώργος Παναγιώτου, σκοτώθηκε από φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από κοντινή απόσταση και τον χτύπησε στην κοιλιακή χώρα, ενώ κατευθυνόταν στο γήπεδο της ΑΕΚ μαζί με άλλους φιλάθλους της ομάδας του.

Δύο χρόνια αργότερα ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καρνέζης, σκοτώθηκε στη Γλυφάδα, χτυπημένος από μαχαίρι οπαδού αντίπαλης ομάδας. Το 2007 σε προσυμφωνημένο ραντεβού οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη λεωφόρο Λαυρίου, έπεσε νεκρός ο Μιχάλης Φιλόπουλος από δολοφονικά χτυπήματα οπαδών του Ολυμπιακού. Η αντίδραση της πολιτείας ήταν η αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για δύο εβδομάδες. Το 2011 σε συμπλοκή οπαδών του Ηροδότου και του ΟΦΗ έπεσε νεκρός από μαχαίρι ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Ρουσάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή