«Πάνθεον» για μεγάλα θεάματα

«Πάνθεον» για μεγάλα θεάματα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια κατακόκκινη βελούδινη κουρτίνα-αυλαία εικονοποιούσε, στην τεράστια αίθουσα του πρώην «Αθηνών Αρένα» και νυν «Πάνθεον», στην οδό Πειραιώς, τον μετασχηματισμό του σ’ ένα χώρο μεγάλων θεαμάτων για ευρύτερο κοινό. Χθες, είδαμε αυτή την τεράστια κεντρική αίθουσα των 1.600 θέσεων, των πολυτελών θεωρείων και της τεράστιας σκηνής, έτοιμη να υποδεχθεί το νέο της πρόγραμμα, για το οποίο φροντίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Πάνθεον», Δημήτρης Λιγνάδης. Χθες είχε δίπλα του τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα (θα σκηνοθετήσει δύο παραγωγές στο «Πάνθεον») και τον θεατρολόγο Απόλλωνα Παπαθεοχάρη, τον έναν από τους δύο γιους του Γιάννη Παπαθεοχάρη, ιδιοκτήτη και επιχειρηματία του χώρου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είπε ότι στόχος του είναι το «“Πάνθεον” να εδραιωθεί ως ένας χώρος, ο οποίος -με τη διασταλτική ερμηνεία του όρου “θέατρο” θα αποτελεί ένα πεδίο ευρύτερης δημιουργίας, μια χοάνη που θα φιλοξενεί όσο πιο πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες μπορεί, με άξονα πάντα το καλό θέατρο». Και δεν έκρυψε, χωρίς να μπορεί να πει πολλά, ότι το «Πάνθεον» θα λειτουργεί και το καλοκαίρι, αξιοποιώντας όλους τους χώρους του, εσωτερικούς και εξωτερικούς. «Ο κλήρος για το πέρασμα αυτού του χώρου σε θέατρο πέφτει στον “Σιρανό ντε Μπερζεράκ”» είπε ο Γιάννης Κακλέας που σκηνοθετεί την παράσταση. Μια περυσινή επιτυχία που πολλοί δεν είδαν.

Ακολουθεί, μέσα στον Νοέμβριο, ένα διαφορετικό θέαμα με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά, σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη: «Ηρακλής – Οι 12 Αθλοι». Μια παράσταση και για σχολεία. Στις 9 Δεκεμβρίου το «Πάνθεον» θα υποδεχθεί τη Vienna Classic Orchestra σε μια συναυλία που θα διευθύνει ο Daniel Kavatza. Ακολουθεί, τον Ιανουάριο του 2015, η ροκ όπερα «Οι καμπάνες του Εντελβάις» του Νίκου Καρβέλα με την Αννα Βίσση, η δεύτερη που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Κακλέας. Η χειμερινή σεζόν θα κλείσει, τον Μάρτιο του 2015, με την παράσταση «Victor/Victoria», το κλασικό μιούζικαλ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή