Κύπρος: Συνελήφθη ύποπτος για κλοπή πίνακα του Εντγκάρ Ντεγκά

Κύπρος: Συνελήφθη ύποπτος για κλοπή πίνακα του Εντγκάρ Ντεγκά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ίχνη των δραστών της διάρρηξης κατοικίας, από την οποία κλάπηκε ο πίνακας του Ντεγκά, βρίσκεται η Αστυνομία Λεμεσού.

Από την Αστυνομία συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο Δικαστήριο δύο ελληνοκύπριοι, που καταγγέλλονται για συνωμοσία προς διάπραξη αδικήματος, ενώ καταζητείται και τρίτο πρόσωπο ρωσικής καταγωγής. 

Οι δύο εκ των υπόπτων, ο 53 ετών ελληνοκύπριος κάτοικος Νοτίου Αφρικής κι ο 50χρονος ρώσος, φέρονται να διαπραγματεύονταν με τον 70χρονο ιδιοκτήτη της κατοικίας, την αγορά πινάκων της συλλογής του, όπως και την αγορά της ίδιας της κατοικίας. Ο ύποπτος, ηλικίας 42 ετών, που έχει συλληφθεί από την Αστυνομία, συνόδευε τους δύο υποψήφιους αγοραστές κατά την ξενάγηση στην γκαλερί, όπως και στις επαφές που είχαν με τον συλλέκτη. Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του, μετά την σύλληψή του,  εντοπίστηκε και ποσότητα ξηρής κάνναβης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος συλλέκτης είχε αποδεχτεί κατ’ αρχήν την πώληση της κατοικίας του-γκαλερί στην Απαισιά, έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ, εξαιρουμένου του πίνακα της «Μπαλαρίνας» του Ντεγκά, εκτιμημένης αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ώρα που συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση του 70χρονου με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, χθες το μεσημέρι σε δικηγορικό γραφείο της Λεμεσού, διαρρήχθηκε η οικία του-γκαλερί, στην κοινότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο 70χρονος συλλέκτης δωρητής πολλών έργων τέχνης στην Πινακοθήκη Λεμεσού, είχε δημιουργήσει την κατοικία-γκαλερί στην Απαισιά, όπου φιλοξενούσε σπάνια κι αυθεντικά έργα, αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Οι διαρρήκτες από το πλήθος των πινάκων της κατοικίας, προτίμησαν τον πιο σπάνιο κι ακριβό, αυτόν που απεικόνιζε την «Μπαλαρίνα» του 1870 του εξπρεσιονιστή  Εντγκάρ Ντεγκά. Οι επιτήδειοι δεν έμειναν φυσικά ασυγκίνητοι κατά την είσοδό τους στην πλούσια κατοικία, από δύο χρηματοκιβώτια που περιείχαν συλλογή χρυσών ρολογιών, μανικετόκουμπα, γυαλιά ηλίου όπερας και διάφορα άλλα πολύτιμα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 175 χιλιάδες ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο πολύτιμος πίνακας, όσο και τα άλλα τιμαλφή που κλάπηκαν, δεν καλύπτονται από ασφάλεια.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή