Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με τα δεκάδες προβλήματα που δημιουργήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο με υπαιτιότητα του υπουργείου Οικονομικών. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στη δεύτερη δόση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων και τη νέα εκκαθάριση που θα πρέπει να διενεργηθεί από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Στην εκκαθάριση αυτή θα «περασθούν» οι εκπτώσεις για τους οικονομικά αδύναμους, τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους καθώς και όσους έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Τις επόμενες μέρες αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για το εάν θα χρειασθεί οι φορολογούμενοι που δικαιούνται τις εκπτώσεις να υποβάλουν αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών. Σε κάθε περίπτωση και όπως προκύπτει από τα δελτία Τύπου που έχουν εκδοθεί το τελευταίο διάστημα, στα τέλη Οκτωβρίου περισσότερο από 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να δουν μειωμένο το εκκαθαριστικό του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων.

Στο μεταξύ, σημαντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν χθες, κυρίως τις πρωινές ώρες, καθώς δημιουργήθηκε συνωστισμός έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα και ΕΛΤΑ από άτομα που προσήλθαν τελευταία ημέρα για να πληρώσουν τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων.

Οι φορολογούμενοι χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες για να εξυπηρετηθούν. Επρόκειτο σε μεγάλο βαθμό για ηλικιωμένα άτομα, ένας από τους οποίους μάλιστα εξέπνευσε την ώρα που περίμενε στην ουρά για να πληρώσει. Πρόκειται για έναν 70χρονο, ο οποίος περίμενε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της Γ. Λαμπράκη στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια εξέπνευσε. Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης διέταξε έρευνα για το περιστατικό, η οποία ανατέθηκε στο οικείο αστυνομικό Τμήμα.

Η Εθνική Τράπεζα, πάντως, είχε διευρυμένο ωράριο χθες για 70 υποκαταστήματά της. Με διευρυμένο ωράριο, για τον ίδιο λόγο, λειτούργησαν και 59 καταστήματα των ΕΛΤΑ.

Πάντως, μετά το μεσημέρι η κατάσταση εξομαλύνθηκε και ακόμα και κεντρικά καταστήματα είχαν λίγους πελάτες και μικρή αναμονή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή