Βρετανία: Στο αντιευρωπαϊκό κόμμα UKIP προσχώρησε πολιτικός των Συντηρητικών

Βρετανία: Στο αντιευρωπαϊκό κόμμα UKIP προσχώρησε πολιτικός των Συντηρητικών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βρετανικό ευρωφοβικό κόμμα UKIP προσπάθησε σήμερα να ταπεινώσει το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοινώνοντας την προσχώρηση σε αυτό ενός πρώην αντιδημάρχου του Λονδίνου.

Το Κόμμα για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ρίτσαρντ Μπαρνς, αντιδήμαρχος του Λονδίνου από το 2008 ως το 2012, εντάχθηκε σε αυτό αφού απογοητεύθηκε από τους Συντηρητικούς, από τους οποίους είχε αποχωρήσει στις αρχές του έτους.

Το UKIP, το οποίο επιθυμεί την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη θέσπιση αυστηρών περιορισμών για τη μετανάστευση, έχει ήδη στρατολογήσει δύο συντηρητικούς βουλευτές και απειλεί να διχάσει τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2015, καθιστώντας πιο δύσκολη την επανεκλογή του Κάμερον.

«To UKIP μιλά, ακούει και εκπροσωπεί τους απλούς άνδρες και γυναίκες αυτής της χώρας με έναν τρόπο που τα άλλα κόμματα δεν μπορούν να κατανοήσουν», ανέφερε ο Μπαρνς σε ανακοίνωσή του. «Στα θέματα όπως η παιδεία, οι φόροι, η μετανάστευση και φυσικά η ΕΕ το UKIP είναι αυτό που εκπροσωπεί την πλειοψηφία», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση για την προσχώρηση του πρώην συντηρητικού πολιτικού έγινε λίγο πριν την ομιλία του Μπόρις Τζόνσον, δημάρχου του Λονδίνου και σημαντικού στελέχους των Συντηρητικών, στο συνέδριο του κόμματος, το τελευταίο πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Ο Τζόνσον, που πιστεύεται ότι ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Κάμερον αν αυτός αποφασίσει να παραιτηθεί, εξαπέλυσε χθες Δευτέρα μια περίεργη επίθεση εναντίον των Συντηρητικών που σκέφτονται να προσχωρήσουν στο αντιευρωπαϊκό UKIP.

Το Σάββατο από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου των Συντηρητικών ο πρόεδρος του κόμματος Γκραντ Σαπς είχε δηλώσει ότι δεν αναμένει άλλες αποσκιρτήσεις μέχρις τις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή