Τι πιστεύει ο Brad Pitt για τον θεσμό του γάμου

Τι πιστεύει ο Brad Pitt για τον θεσμό του γάμου

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το να είσαι παντρεμένος σημαίνει ότι μπορείς να τρως παγωτό στο κρεβάτι» έλεγε κάποτε ο Brad Pitt ειρωνικά, πριν η Angelina Jolie να του αλλάξει γνώμη για τον θεσμό του γάμου. Η ρομαντική γαμήλια τελετή που έκαναν τον Αύγουστο, έδειξε ότι ο ηθοποιός έχει αλλάξει άποψη για τον γάμο, ειδικά τώρα που και ο κολλητός του George Clooney άφησε πίσω του την εργένικη ζωή. Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό GQ, ο ηθοποιός μίλησε τόσο για τον γάμο του με την Jolie όσο και για τον καλό του φίλο George που παντρεύτηκε.

«Ο γάμος δεν είναι απλά ένας ‘τίτλος’. Υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτόν», είπε ο Pitt που φαίνεται να απολαμβάνει τον καινούριο ρόλο του ως σύζυγος. Το ζευγάρι είχε ερωτηθεί και είχε απαρνηθεί τα σχέδια για γάμο συνολικά 13 φορές –ναι, υπάρχουν περιοδικά που έψαξαν και μέτρησαν τις δηλώσεις τους. Για ποιο λόγο, λοιπόν, αποφάσισε ξαφνικά να παντρευτεί; Αρχικά, είχαν πει ότι είναι τόσο δεμένοι σαν ζευγάρι αλλά και σαν γονείς που οι συμβάσεις του γάμου τους άφηναν παντελώς αδιάφορους. Αργότερα, είπαν ότι δεν σκοπεύουν να παντρευτούν μέχρι να νομιμοποιηθεί ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής. Τελικά τα παιδιά τους επέμεναν τόσο πολύ να τους δουν νύφη και γαμπρό που πείστηκαν – όπως δήλωσαν- να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Μετά από 9 χρόνια σχέσης και δύο χρόνια αρραβώνα αποφάσισαν να κάνουν μια ‘γιορτή για όλη την οικογένεια’, με τα έξι παιδιά τους να έχουν ενεργό ρόλο στην τελετή.  Ο γάμος τελέστηκε υπό πλήρη μυστικότητα, ενώ ακόμα και άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός τους δεν έμαθαν λεπτομέρειες για την τελετή. Ο πατέρας της Jolie, Jon Voight, έμαθε για τον γάμο από τις ειδήσεις, ενώ και ο κολλητός του Brad, George Clooney, δεν έλαβε καν πρόσκληση για την τελετή. Ο 53χρονος ηθοποιός που πρόσφατα παντρεύτηκε την δικηγόρο Amal Alammuddin, είχε μάλιστα αποκαλέσει τον Brad ‘απρόσιτο’, προκαλώντας ντόρο γύρω από τις σχέσεις των δύο αντρών, ειδικά μετά την απουσία των Pitt-Jolie από τον γάμο στην Βενετία.

«Ο George είναι υπερβολικά προσβάσιμος», απάντησε ο Brad Pitt αστειευόμενος στις δηλώσεις του Clooney, τονίζοντας πως «είναι πολύ αστείος. Είναι μεγάλη χαρά να τον έχεις δίπλα σου. Μάλλον εγώ είναι πιο μίζερος. Είμαι κάπως μοναχικός, πιο ήσυχος από τη φύση μου και πιο επιφυλακτικός». Ο ηθοποιός έδωσε τα συγχαρητήρια του στο νιόπαντρο ζευγάρι λέγοντας πως δεν πήγε στον γάμο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων: «Ο George βρήκε μια εκπληκτική κοπέλα και χαίρομαι πολύ για αυτούς. Τους εύχομαι τα καλύτερα». Μπορεί κάποιοι να χαρακτήρισαν τον Brad αλλά και τον Ben Affleck -που επίσης δεν ταξίδεψε μέχρι την Βενετία για τον γάμο του φίλου του-ως σνομπ, αλλά όπως παραδέχτηκε ο ηθοποιός στη συνέντευξή του στο GQ, «στην πραγματικότητα είμαι πολύ σνομπ με τους σκηνοθέτες. Πρέπει να λες ‘όχι’ συνέχεια. Το ‘όχι’ είναι η πιο ισχυρή λέξη στη δουλειά μας. Πρέπει να προστατεύεις τον εαυτό σου. Για να φύγεις από το σπίτι σου, πρέπει να αξίζει τον κόπο». Εξάλλου, πλέον προσπαθεί να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα παιδιά του και στη γυναίκα του: «Προσπαθώ να δουλεύω λιγότερο πλέον και σταδιακά να μεταβαίνω σε άλλα πράγματα. Ειλικρινά θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου πριν μεγαλώσουν και φύγουν».

Ο Brad Pitt δεν δηλώνει ευτυχισμένος, κι ίσως είναι η πιο ειλικρινής δήλωση που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. «Πάντα πίστευα ότι η ευτυχία είναι υπερεκτιμημένη» απαντά σε ερώτηση για το αν πλέον  είναι ευτυχισμένος με τη ζωή του. Ο Brad Pitt ξέρει-μετά από 9 χρόνια σχέσης και συμβίωσης με την Angelina- πως ο γάμος και οι σχέσεις δεν φέρνουν απαραίτητα ευτυχία στην καθημερινότητά σου. Ο γάμος είναι δύσκολος, με πολλές προκλήσεις και πολλά προβλήματα. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι να είσαι κάθε μέρα ευτυχισμένος, αλλά να μπορείς παρά τα προβλήματα να αισθάνεσαι άνετα, οικεία και απεριόριστη αγάπη δίπλα στον άνθρωπο που έχεις επιλέξει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή