Εξι Ελληνες επιστήμονες κατά της μετατροπής της Χημείας σε μάθημα επιλογής

Εξι Ελληνες επιστήμονες κατά της μετατροπής της Χημείας σε μάθημα επιλογής

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κύριε υπουργέ αμφισβητείτε την αξία της Επιστήμης της Χημείας»;

Αυτό ρωτούν τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο έξι Ελλαδίτες διακεκριμένοι επιστήμονες σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Δύσης, παίρνοντας θέση για τη διδασκαλία της Χημείας στο Λύκειο, και τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας στο νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων που θα εφαρμοστεί από το 2016, να προσθέσει την Επιστήμη των Υπολογιστών ως μάθημα που θα μπορούν να επιλέξουν οι υποψήφιοι των ΑΕΙ εναλλακτικά με την Χημεία.

Μάλιστα, μεταξύ των έξι είναι ο κ. Κυριάκος Νικολάου, υποψήφιος για Νόμπελ.

«Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει με το περίφημο κείμενο του Bill Bryson στο βιβλίο «A Short History of Nearly Everything» το οποίο θα μπορούσε να έχει τίτλο «Η Χημεία που είναι σχεδόν τα πάντα», δεδομένου ότι ο συντάκτης αναφέρει στον πρόλογό του, «χωρίς χημικές ουσίες δεν υπάρχει κανένα σύμπαν, πόσο μάλλον τα ανθρώπινα όντα»;

Έτσι, ζητούμενο απομένει πώς μπορεί κανείς να μεταφέρει την σφαιρική φύση της Χημείας με ένα συναρπαστικό και ενημερωτικό τρόπο», λένε στην επιστολή τους που παρουσιάζει η «Κ».

Αναλυτικά η επιστολή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή