Επιλογή υποψηφίων «Ποταμιού» από πολίτες

Επιλογή υποψηφίων «Ποταμιού» από πολίτες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους κ. Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα την ερχόμενη Τρίτη 7 Οκτωβρίου και με τον κ. Σαμαρά την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου. Συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη τόνιζαν ότι ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν πρόκειται να συναντήσει εθιμοτυπικά τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, αλλά προκειμένου να τους καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις.

Σήμερα εγκαινιάζεται, επίσης, η ανοιχτή διαδικασία για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών του «Ποταμιού» από τους πολίτες. Βάσει του καταστατικού του, οι εθελοντές και οι φίλοι του κόμματος καλούνται να προτείνουν γραπτώς ή ηλεκτρονικώς τους υποψηφίους βουλευτές για τις εθνικές εκλογές. Μετά την ολοκλήρωση των προτάσεων από τους πολίτες, θα υπάρχουν δύο κομματικά «φίλτρα» προκειμένου να ελέγχονται εξονυχιστικά όλα τα πρόσωπα. Τις προτάσεις αυτές θα παραλαμβάνουν τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα προκειμένου να αξιολογηθούν. Επειτα τη λίστα θα παραλαμβάνει η Συντονιστική Επιτροπή του «Ποταμιού», τα μέλη της οποίας αναλαμβάνουν να κάνουν την τελική εισήγηση στον κ. Θεοδωράκη.

Κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλει προτάσεις για μία ή και περισσότερες εκλογικές περιφέρειες. Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να προτείνει τουλάχιστον δύο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στις μονοεδρικές και διεδρικές περιφέρειες θα πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον δύο προτάσεις, στις τριεδρικές τουλάχιστον τρεις και σε όλες τις υπόλοιπες τουλάχιστον τέσσερις. Στις τρεις μεγαλύτερες περιφέρειες θα πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον πέντε προτάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή