Πρόσωπα:ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και πάλι στο προσκήνιο

Πρόσωπα:ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και πάλι στο προσκήνιο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Λεονάρντο ντα Βίντσι και πάλι στο προσκήνιο… Η είδηση έρχεται από τον Γάλλο μηχανικό Pascal Cotte, ο οποίος ύστερα από τρία χρόνια εργασίας, χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνική με φως, κατάφερε να αναλύσει έναν από τους πιο γνωστούς πίνακες του Ντα Βίντσι, την «Κυρία με την ερμίνα» («The Lady with an Ermine»), φέρνοντας στην επιφάνεια τρεις διαφορετικές εκδοχές του πορτρέτου καλυμμένες κάτω από την τελική που γνωρίζουμε. Η ανακάλυψη αυτή θέτει σημαντικά ερωτήματα για την ιστορία του συγκεκριμένου έργου που φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1489 και 1490 και απεικονίζει μια νεαρή κυρία της αυλής, ερωμένης του Δούκα του Μιλάνου.

… Μια νέα σειρά που ελπίζουμε κάποια στιγμή να έρθει στην Ελλάδα βρίσκεται στα σκαριά. Ο λόγος για την τηλεοπτική μεταφορά από το BBC του έργου του Πίντερ «The Go-Between» με πρωταγωνίστρια τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Το έργο είχε γίνει ταινία με τον Αλαν Μπέιτς και την Τζούλι Κρίστι ενώ επίσης σε ένα ρόλο εμφανιζόταν ο πατέρας της Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Μάικλ Ρεντγκρέιβ.

… Αφίξεις! Στην Αθήνα καταφτάνει αυτή την εβδομάδα ο κορυφαίος Νεοϋορκέζος πιανίστας της τζαζ Benito Gonzalez για να δώσει ένα σεμινάριο τζαζ πιάνου και αυτοσχεδιασμού το Σάββατο (4/10) στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, ενώ στη συνέχεια θα δώσει συναυλία με το Κουαρτέτο του Δημήτρη Βασιλάκη (πληροφορίες στο τηλ. 210-36.34.000). Προετοιμαστείτε λοιπόν για μια έντονη βραδιά που ξεκινάει από νωρίς!

… Μια νεαρή Ελληνίδα ηθοποιός πολυτάλαντη και δραστήρια. Η Ρηνιώ Κυριαζή, υποψήφια το 2007 για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία της στη «Φεύγουσα κόρη» της Μίρκας Γεμεντζάκη, ετοιμάζει αυτή την περίοδο δύο ενδιαφέρουσες παραστάσεις στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, ενώ συγχρόνως σε λίγες ημέρες ξαναπαρουσιάζει στη σκηνή του «Φούρνου» τη «Φεύγουσα κόρη». Η νέα της παράσταση με τίτλο «Ο καθρέφτης με τις εικόνες» θα ξεκινήσει την πορεία του στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και μετά θα ταξιδέψει στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή