Σε εκλογική ετοιμότητα θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Σε εκλογική ετοιμότητα θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε χθες τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τα στελέχη του σε εγρήγορση. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πυκνώνουν οι ενδείξεις για προσφυγή στις κάλπες σύντομα και απέδωσε την επιτάχυνση των διαδικασιών στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και στην «καταλυτική», όπως τη χαρακτήρισε, παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Ταυτόχρονα, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να αντιμετωπίσει την πολυφωνία για το κομβικής σημασίας ζήτημα της διαπραγμάτευσης για το χρέος, με τη σύσταση μιας συμβουλευτικής επιτροπής υπό τον πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή. Μάλιστα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε, με αφορμή τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος τις τελευταίες ημέρες, ποια είναι, τελικά, η θέση με την οποία σκοπεύει να πορευθεί προς μια διαπραγμάτευση το κόμμα και απάντησε ότι «η θέση είναι απολύτως σαφής και δεν έχει μεταβληθεί», παραπέμποντας στις συνεδριακές αποφάσεις για «κούρεμα».

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Οκτωβρίου, πρόκειται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και εκεί θα ανοίξει το ζήτημα των υποψηφιοτήτων και της συγκρότησης ψηφοδελτίων ενόψει εκλογών, όπως και η προοπτική συνεργασιών, ζητήματα που επίσης θεωρούνται ακανθώδη. Παράλληλα, πρόκειται να επιταχυνθούν οι δράσεις που στοχεύουν σε άνοιγμα  στη  βάση του εκλογικού ακροατηρίου και αφορούν περιφερειακές εκδηλώσεις για την παρουσίαση επιμέρους θεματικών του προγράμματος του κόμματος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει άμεσα να εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση, καταθέτοντας ως τροπολογίες στη Βουλή τις προτάσεις που ο κ. Τσίπρας διατύπωσε στη ΔΕΘ, αρχής γενομένης από την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν τροπολογίες για τη ρύθμιση χρεών, για φοροελαφρύνσεις κ.λπ.

Αναλύοντας τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, με αφετηρία τη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε αρχικά αμήχανη αντίδραση από την κυβέρνηση, την οποία διαδέχθηκε η καταγγελία περί παροχολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε η υπερκοστολόγηση του προγράμματος από το υπουργείο Οικονομικών για να παρουσιασθεί ως μη ρεαλιστικό και, τέλος, όπως επισήμανε, η κυβέρνηση έφθασε να τρέχει πίσω από την ατζέντα που τέθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άρχισε να επιδίδεται σε διαρροές περί μονομερών δράσεων και φοροελαφρύνσεων.

«Κοντά σε αυτοδυναμία»

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση αυτοδυναμίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, μάλιστα, στις δράσεις του κόμματος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και στις πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες που διαμορφώθηκαν έναντι των νομοσχεδίων για τη Μικρή ΔΕΗ, τα δάση και τον αιγιαλό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή