Σφοδρή αντίδραση Ν.Δ. στα σενάρια

Σφοδρή αντίδραση Ν.Δ. στα σενάρια

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα εκλογών μοιάζει να έχει εγκατασταθεί για τα καλά πάνω από την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, παρά τις καθημερινές διαψεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Χθες, με τις παραιτήσεις τριών γενικών γραμματέων (Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Ανδρέας Κατσανιώτης και Γιάννης Παναγιωτόπουλος) άνοιξε ο κύκλος της φυγής των κρατικών στελεχών που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι και αποχωρούν ενόψει του 18μηνου κωλύματος, αλλά και του υψηλού κινδύνου πρόωρων εκλογών.

Την ίδια στιγμή, η αναφορά του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα για ενδεχόμενη αποχώρηση του Αντ. Σαμαρά προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, την οποία υιοθέτησε ο κ. Νικ. Κακλαμάνης και εμφανίστηκε να συζητάει ο κ. Γ. Βλάχος, αντιμετωπίστηκε με οργή από το Μαξίμου. Μέσω του γραμματέα του κόμματος (σ.σ. και παλαιού πολιτικού φίλου του κ. Τζιτζικώστα) κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, η Ν.Δ. κατήγγειλε «σενάρια ανωμαλίας». Σε μία ιδιαιτέρως σκληρή δήλωσή του, ο γραμματέας της Ν.Δ. σημειώνει: «Ο κ. Τζιτζικώστας μιλάει για σενάρια σταθερότητας, αλλά ουσιαστικά εισηγείται σενάρια ανωμαλίας… δεν εκτιμά ότι ο Αντ. Σαμαράς πήρε τη χώρα από την άκρη του γκρεμού, την κράτησε όρθια, την βγάζει από τα Μνημόνια και από την κρίση. Και η πορεία αυτή δεν μπορεί να ανακοπεί σε καμιά περίπτωση. Αυτά τα σενάρια τα προωθούν μόνο κύκλοι ανωμαλίας και κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, νέες φωτιές άναψε το σχόλιο του βουλευτή Αττικής κ. Γ. Βλάχου (Κόντρα) σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση Τζιτζικώστα: «Εάν η κατάσταση στη χώρα δυσκολέψει, δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κανένας Ελληνας που να μη θέλει κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εφόσον σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συμμετέχουν σε αυτήν περισσότερα κόμματα απ’ ό,τι στη σημερινή, και το θέμα του πρωθυπουργού θα τεθεί σε μηδενική βάση».

Εν τω μεταξύ, ο χορός που άνοιξε χθες με τους κ. Δημ. Βαρτζόπουλο (υποψήφιος στη Β΄ Θεσσαλονίκης), Ανδρ. Κατσανιώτη (Αχαΐα), Γ. Παναγιωτόπουλο (Αρκαδία) αναμένεται να συνεχιστεί καθώς και άλλοι γραμματείς υπουργείων (σ.σ. ακούγονται τα ονόματα των κ. Στρ. Σιμόπουλου και Π. Κοκκόρη) ενδιαφέρονται να πολιτευθούν. Σε πλήρη κινητικότητα είναι και οι βουλευτές, 24 εκ των οποίων ζήτησαν χθες να εγκατασταθεί στον Δήμο Αθηναίων χάλκινος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατασκευασμένος από τον γλύπτη Γιάννη Παππά, που αποκτήθηκε ήδη από το 1993.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή