Σύντομα (1/10/14)

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργασία της ΑΧΑ με την Παγκόσμια Τράπεζα

Αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο του ασφαλιστικού κλάδου στη δραστηριοποίηση και την προώθηση της καινοτομίας, στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη συνολικά, ο Διεθνής Οργανισμός Οικονομικών (μέλος του Ομίλου Παγκόσμιας Τράπεζας και μεγαλύτερος πολυμερής πάροχος για ιδιωτικές εταιρείες στις αναπτυσσόμενες αγορές) και η ΑΧΑ προχώρησαν σε μια παγκόσμια συνεργασία. Ως πρώτη στο είδος της, αυτή η συνεργασία αποσκοπεί στο να ενισχύσει τον ασφαλιστικό κλάδο στον σημαντικό του ρόλο για την υποστήριξη, την προστασία και την πρόληψη στον αναπτυσσόμενο κόσμο μέσα από αυξημένη παρουσία και δυναμική, μακροπρόθεσμες επενδύσεις, αλλά και ενημέρωση για ασφαλιστικούς κινδύνους. Η συνεργασία αντανακλά τα κοινά ενδιαφέροντα των δύο οργανισμών και στόχο έχει να αξιοποιήσει την εμπειρία και την ηγετική τους θέση προκειμένου να βελτιώσει την παγκόσμια πρόσβαση σε ασφαλιστικά προϊόντα, να αυξήσει την ασφαλιστική ικανότητα και να χαρτογραφήσει καλύτερα τους κινδύνους που συνοδεύουν την πρόοδο και την ανάπτυξη κάθε είδους.

Νέες συμβάσεις έργου με ΗΠΑ για τα Σωληνουργεία Κορίνθου

Tην υπογραφή τριών συμβάσεων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες η εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου. Οι συμβάσεις αφορούν συνολικές ποσότητες 163.000 τόνων, για την προμήθεια και την εσωτερική και εξωτερική επένδυση σωλήνων χάλυβα για την κατασκευή αγωγών στις ΗΠΑ. Οι πρώτες δύο συμβάσεις, που είναι τα μεγαλύτερα έργα που έχει εξασφαλίσει ποτέ η εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου στις ΗΠΑ, υπεγράφησαν με την Energy Transfer Partners. Η ελληνική επιχείρηση θα παραδώσει σωλήνες στην Energy Transfer για δύο έργα που είναι ήδη υπό εκτέλεση. Το πρώτο έργο θα επιτρέψει τη ροή φυσικού αερίου από την Πενσιλβάνια της δυτικής Βιρτζίνιας και το Οχάιο στον υπάρχοντα αγωγό Panhandle Eastern και στις άλλες διασυνδέσεις αγωγών του Midwest κοντά στο Defiance του Οχάιο. Το δεύτερο έργο αφορά έναν πετρελαιαγωγό που θα συνδέει την ταχέως αναπτυσσόμενη παραγωγή του πεδίου Bakken/Three Forks στη βόρεια Ντακότα με τερματικό σταθμό στο «Patoka Hub» του Ιλινόις. Η τρίτη σύμβαση έχει υπογραφεί με την εταιρεία Kinder Morgan CO2 Company, L.P., μέλος του ομίλου Kinder Morgan, του τρίτου σε μέγεθος ομίλου εταιρειών ενέργειας στη Βόρεια Αμερική.

Το 94% των μονάδων-καταλυμάτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα είναι δυναμικότητας κάτω από 50 δωμάτια, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος. Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις είναι αυτές που θα υποστηρίξουν καθοριστικά τον «Οδικό Χάρτη» του ΣΕΤΕ προκειμένου έως το έτος 2021 να μπορέσει η Ελλάδα να εισέλθει μέσα στους 10 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, προσελκύοντας 24 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, 48 δισ. Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και 300 νέες θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων των επόμενων ετών για τον τουρισμό.

Δράσεις για προώθηση Γάλλων τουριστών

Με στόχο την περαιτέρω αύξηση των Γάλλων τουριστών, οι προορισμοί της χώρας πραγματοποιούν δράσεις για την προώθηση των τουριστικών τους προϊόντων. Ετσι, γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφθηκε την Πάρο με τη συμβολή του δήμου, του γραφείου του ΕΟΤ Γαλλίας και της Mtc Group για να αναδείξει το εύρος των δραστηριοτήτων που προσφέρει το νησί. Επίσης, η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού IFTM Top Resa που διεξήχθη στο Παρίσι, δίνοντας έμφαση στον θεματικό τουρισμό. Η Ενωση θα φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου ένα γκρουπ τουριστικών πρακτόρων της Γαλλίας.

Υποβολή αιτήσεων για το βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου»

Για έβδομη συνεχή χρονιά άρχισε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014». Το βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απευθύνεται σε νέες/νέους Ελληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών, που διέκριναν την ευκαιρία, πήραν το ρίσκο και βρήκαν τον τρόπο να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Οι υποψήφιες/υποψήφιοι μπορεί να προέρχονται από όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας και πρέπει να πληρούν επιπλέον τα ακόλουθα κριτήρια: κατοχή τουλάχιστον του 50% των μετοχών της επιχείρησης, έδρα της επιχείρησης στην Ελλάδα, ημερομηνία ίδρυσης επιχείρησης 2008–2012, απασχόληση τουλάχιστον 5 υπαλλήλων τα τελευταία 2 χρόνια, κύκλος εργασιών 300.000 ευρώ τον τελευταίο χρόνο και διοίκηση της επιχείρησης από την/τον επιχειρηματία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή