49 χρόνια πρίν… 1.X.1965

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟΝ: Μύκονος, 30. (Του απεσταλμένου μας κ. Λάμπρου Γ. Κορομηλά).- Με ισχυράν τρικυμίαν και δυνατόν άνεμον έφθασεν εις την Μύκονον το Β.Π. «Πολεμιστής» [φέρων τον Βασιλέα Κωνσταντίνον και την Βασίλισσαν Ανναν – Μαρίαν] περί την 4ην απογευματινήν. […] από την προκυμαίαν ο λαός εχαιρέτα τους Βασιλείς. Ιδιαιτέραν αίσθησιν προεκάλεσαν οι υπερπεντακόσιοι ξένοι τουρίσται που ευρίσκοντο εις την νήσον […]. Και ήτο περίεργον το θέαμα των ευπρεπώς ενδεδυμένων μονίμων και των ξένων, οι οποίοι, ποικιλόχρωμοι, ημίγυμνοι και πολλοί ανυπόδητοι, παρά τον ψυχρόν άνεμον και την υγρασίαν εκυκλοφόρουν εις ολόκληρον την παραλίαν. Επί της έλαβεν θέσιν ο δημαρχών μετά του συμβουλίου, τα προεδρεία των συντεχνιών και τα εργατικά σωματεία με επικεφαλής τον κλήρον της νήσου και τον νομάρχην Κυκλάδων κ. Αλ. Παπακωνσταντίνου. Αίφνης η προσοχή του πλήθους και των αρχών εστράφη προς τα οπίσω, διότι καμαρωτός και αδιάφορος, ψύχραιμος και ψυχρός, φέρων μεγαλοπρεπή κατακόκκινον φιόγκον εις τον λαιμόν του, παρουσιάσθη ο πελεκάνος Πέτρος. Ανήλθεν εις μία μικρή κολόνα και από το ύψος αυτό παρηκολούθησε την άφιξιν της βασιλικής ακάτου και την αποβίβασιν του βασιλικού ζεύγους. […]. Μετά την προσφώνησιν του δημαρχεύοντος και τους χαιρετισμούς των τοπικών αρχών και αφού μικρά μαθήτρια απήγγειλε ποιημάτιον, οι Βασιλείς επροχώρησαν προς την πόλιν, οπότε μαζί με τις ζητωκραυγές ηκούσθησαν και κραυγές: «Τον Πέτρο, τον Πέτρο!» Ηθελαν οι Μυκωνιάτες ιδιαίτερα να προσέξη ο Βασιλεύς τον πελεκάνο, σύμβολο του νησιού. Εστρεψε ο Κωνσταντίνος και με τον δείκτη της δεξιάς χειρός εθώπευσε την πλάτη του πτηνού. Αλλά ο πελεκάνος, «ανένδοτος», απέστρεψε την κεφαλήν του. […].

ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ – ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ: Ο θίασος Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ αρχίζει σήμερον τας παραστάσεις του εις το «Θέατρον Κοτοπούλη» με το δραματικόν αισθηματικόν έργον «Ο κόσμος της Σούζυ Βογκ», που αναβιβάζεται κατά μετάφρασιν Μίτσης Κουγιουμτζόγλου, σκηνοθεσίαν Δημήτρη Παπαμιχαήλ, σκηνογραφίας Βασίλη Φωτόπουλου και μουσικήν επιμέλειαν Ελλης Σολομωνίδου.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Η Κρητική Λογοτεχνία». Υπό του κ. Τάσου Αθ. Γριτσοπούλου. [Σχόλια με αφορμή τη μελέτη του Μ. Ι. Μανούσακα «Η Κρητική Λογοτεχνία κατά την εποχή της Βενετοκρατίας».]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή