Κάποιο άγαλμα στον δρόμο…

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δουλειά δεν είχαν 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κι έτσι ξύπνησαν ένα πρωί με τον καημό του Μεγαλέξανδρου. Αντί να διαβάσουν κανένα νομοσχέδιο, ώστε να ξέρουν τι ψηφίζουν οι κ.κ. Ηλίας Βλαχογιάννης (Τρικάλων), Ιορδάνης Τζαμτζής (Πέλλας), Θεόδωρος Σολδάτος (Λευκάδος), Παύλος Βογιατζής (Λέσβου), Τιμολέων Κοψαχείλης (Γρεβενών), Δημήτριος Σαμπαζιώτης (Μεσσηνίας), Σάββας Αναστασιάδης (Β΄ Θεσσαλονίκης), Ασημίνα Σκόνδρα (Καρδίτσας), Ανδρέας Μαρίνος (Ηλείας), Γεωργία Μπατσαρά (Ημαθίας), Αθανάσιος Νταβλούρος (Αχαΐας), Δημήτριος Χριστογιάννης (Πιερίας), Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος (Φθιώτιδος), Αννα Καραμανλή (Β΄ Αθηνών), Ευθύμιος Καρανάσιος (Χαλκιδικής), Γεώργιος Κοντογιάννης (Ηλείας), Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου (Πιερίας), Κωνσταντίνος Γκιουλέκας (Α΄ Θεσσαλονίκης), Γεώργιος Γεωργαντάς (Κιλκίς), Παναγιώτα Ιακωβίδου (Β΄ Αθηνών), Φωτεινή Αραμπατζή (Σερρών), Θεόδωρος Καράογλου (Β΄ Θεσσαλονίκης), Ανδρέας Κουτσούμπας (Βοιωτίας) και Ιωάννης Πασχαλίδης (Καβάλας) χαρακτηρίζουν «μη ανεκτή» την ολιγωρία που έχει επιδείξει ο Δήμος Αθηναίων για την τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.

Ο κατάλογος δεν παρατίθεται μόνο για ιστορικούς λόγους· μη χάσουν δηλαδή τη δόξα οι ανησυχούντες. Παρατίθεται για να παρατηρήσουμε ότι ουδείς από τους ερωτώντες είναι από την Α΄ Αθηνών στην οποία θέλουν να τοποθετηθεί το άγαλμα. Δηλαδή τι τον καίει τον κ. Τζαμτζή από την Πέλλα, τι γίνεται στον Δήμο Αθηναίων; Αν θέλει πολύ κάτι, ας συνεννοηθεί με τον δήμαρχο της περιοχής του και να το βάλει στην πλατεία της Εδεσσας.

Συνηθισμένοι να φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν και εκεί που δεν χρειάζονται, οι 24 βουλευτές της Ν.Δ. με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και Πολιτισμού Κώστα Τασούλα ζητούν απαντήσεις για «την επί 21 χρόνια ολιγωρία ή και σκόπιμη κωλυσιεργία», επισημαίνοντας πως «ο χάλκινος ανδριάντας του στρατηλάτη, έργο του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παπά, αγοράστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη το 1993, και παραχωρήθηκε στον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να τοποθετηθεί σε κατάλληλο κεντρικό σημείο».

Βεβαίως, από το 1993 και δώθε η Αθήνα είχε πολλούς δημάρχους. Τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη (που αγόρασε το άγαλμα), τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη και εσχάτως τον κ. Γιώργο Καμίνη. Δεν ρωτούσαν τους συναδέλφους τους (πρώην δημάρχους και νυν βουλευτές της Ν.Δ.) τι προβλήματα υπάρχουν; Διότι, αν μη τι άλλο, ο κ. Αβραμόπουλος διακρίθηκε στην άκριτη φύτευση αγαλμάτων· με πινακίδες που έχουν το δικό του όνομα μεγαλύτερο από εκείνου που τιμάται. Δεν θα το ’χε σε τίποτε να φυτέψει ένα ακόμη προκειμένου να θυμίζει ότι στήθηκε «επί δημαρχίας Δημήτρη Αβραμόπουλου».

Βεβαίως, εκλογές έρχονται και οι «24» θέλουν να κάνουν αδαπάνως το κομμάτι τους. Το πρόβλημα όμως σ’ αυτή τη χώρα είναι πως όλοι θέλουν να κάνουν φιγούρα και κανένας τη δουλειά του. Και η δουλειά των βουλευτών είναι να διαβάζουν και να βουλεύονται για τα νομοσχέδια που ψηφίζουν. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι περισσότεροι από αυτούς που καίγονται για τις πλατείες της Αθήνας ήταν εκείνοι που γκρίνιαζαν για την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, τον οποίο όμως προηγουμένως οι ίδιοι είχαν ψηφίσει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή