Σε λειτουργία ο σταθμός «Ταύρος» του προαστιακού

Σε λειτουργία ο σταθμός «Ταύρος» του προαστιακού

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έως τον Πειραιά θα μπορεί κανείς να μεταβεί μέσα σε σαράντα λεπτά, χωρίς μετεπιβιβάσεις και μόνο με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο από το ερχόμενο καλοκαίρι. Στις αρχές του καλοκαιριού του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στο δίκτυο του Προαστιακού της Αθήνας, η οποία θα περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το λειτουργικό κόστος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξυπηρετώντας παράλληλα καθημερινά χιλιάδες επιβάτες. Χθες πραγματοποιήθηκαν, ύστερα από πέντε χρόνια καθυστερήσεων, τα εγκαίνια του σταθμού του Προαστιακού στον Ταύρο από τον υπουργό Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Ο σταθμός βρίσκεται μεταξύ Ρουφ και Ρέντη στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Πειραιά.

Από το ερχόμενο καλοκαίρι , η μετάβαση από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έως τον Πειραιά θα γίνεται μέσα σε 40 λεπτά , χωρίς μετεπιβιβάσεις.

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αφίδνες – Οινόη και Αφίδνες – Χαλκίδα, ενώ εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους θα είναι πλήρως ηλεκτροδοτούμενη η γραμμή από την Αθήνα έως την Τιθορέα. Μόλις ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο αυτό κομμάτι, το μοναδικό τμήμα της γραμμής του βασικού άξονα (Αθήνας – Θεσσαλονίκης) που θα παραμείνει μη ηλεκτροδοτούμενο θα είναι το Τιθορέα – Δομοκός. Στο τμήμα Αθήνα – Πειραιάς, η ηλεκτροδότηση αναμένεται να έχει εγκατασταθεί έως τον Μάιο του 2015.

Ο νέος σταθμός του Προαστιακού στον Ταύρο, που παραδόθηκε χθες στο κοινό, αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά σημαντικό αριθμό επιβατών, καθώς βρίσκεται σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ηδη στη γραμμή Αθήνα – Πειραιάς διακινούνται περίπου 4.000 επιβάτες ημερησίως, με 36 δρομολόγια (18 ανά κατεύθυνση).

Αρχικά ο σταθμός θα λειτουργήσει χωρίς ανελκυστήρες, οι οποίοι, όμως, πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Ο σταθμός περιλαμβάνει καινούριο κλιματιζόμενο κλειστό σταθμό επιβατών με στέγαστρο, κτίριο έκδοσης εισιτηρίων και ανισόπεδη διάβαση για την εξυπηρέτηση των πεζών.

Εγκαινιάζοντας τον νέο σταθμό, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι η πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Μεταφορών είναι «να γίνουν οι συγκοινωνίες εργαλείο της καθημερινότητας των πολιτών». «Παρέλαβα τις συγκοινωνίες πριν από 14 μήνες με την εντολή να απολύσω 900 εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, 500 στον ΟΣΕ και να αυξήσουμε τα εισιτήρια.

Σήμερα κάνουμε προσλήψεις στις συγκοινωνίες, μειώσαμε κατά 30% την τιμή των μετακινήσεων για τους πολίτες, και ταυτόχρονα, διαρκώς αναβαθμίζουμε το συγκοινωνιακό έργο. Αυτή είναι η αξία της πολιτικής, που τόσο αμφισβητούμε τον τελευταίο καιρό» κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή