Φοροαπαλλαγές υπόσχεται ο Κάμερον

Φοροαπαλλαγές υπόσχεται ο Κάμερον

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ. Πακέτο φοροαπαλλαγών ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2015 παρουσίασε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος το Μπέρμιγχαμ.

Βασικοί άξονες των προτάσεων του πρωθυπουργού είναι η αύξηση του αφορολογήτου για τα εισοδήματα των 12.500 στερλινών τον χρόνο και κάτω, που απαλλάσσει πλήρως από τον φόρο εισοδήματος όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Αν οι Τόρις νικήσουν στις εκλογές, ο κ. Κάμερον δεσμεύθηκε ότι η Βρετανία θα αποκτήσει τους πιο ανταγωνιστικούς εταιρικούς φόρους στην Ε.Ε., «χαμηλότερους από της Γερμανίας, χαμηλότερους από της Ιαπωνίας και χαμηλότερους από των ΗΠΑ», όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός.

Σε μία προσπάθεια να εμποδίσει τις διαρροές ψηφοφόρων προς το ευρωσκεπτικιστικό Ukip, ο κ. Κάμερον αποκάλυψε την πρόθεσή του να αμφισβητήσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σε ό,τι αφορά τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων κρατουμένων, αλλά και να απαιτήσει από τις Βρυξέλλες τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε όσους ψηφοφόρους του επιλέξουν το Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ, λέγοντας: «Θα πέσετε για ύπνο το βράδυ με τον Φάρατζ και θα ξυπνήσετε το πρωί με τον Μίλιμπαντ των Εργατικών».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή