Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναζήτηση οπλισμού για την υλοποίηση τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αθήνα βρίσκονταν, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ορισμένοι από τους έξι προσαχθέντες κατά τις χθεσινές έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται κατά την ΕΛ.ΑΣ. για άτομα που είναι ύποπτα για διάπραξη ενόπλων ληστειών στη Θεσσαλονίκη και έχουν επαφές με κατηγορούμενους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ενας από τους προσαχθέντες είναι υπήκοος Αλβανίας.

Χθες, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια στον Λυκαβηττό, τα Εξάρχεια και τη Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο κάδρο των αστυνομικών επιχειρήσεων ήταν και η περιοχή του Βύρωνα. Στα σπίτια που ερευνήθηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, μία χειροβομβίδα και πολλές σφαίρες. Σφαίρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη.

Στην κατοχή των έξι προσαχθέντων βρέθηκαν ακόμα μια πλαστή ταυτότητα και χρήματα, που οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν ότι προέρχονται από ένοπλες ληστείες στη συμπρωτεύουσα. Εξάλλου, ορισμένοι από τους προσαχθέντες θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε δύο τουλάχιστον ένοπλες ληστείες, η πρώτη την 21η Ιουλίου 2014 σε τράπεζα στην Επανομή και η δεύτερη την 23η Αυγούστου 2013 στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμαριά. Στην πρώτη περίπτωση, τρία άτομα είχαν αρπάξει από τα ταμεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς 120.000 ευρώ και είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους. Στη δεύτερη ληστεία είχαν πάρει μέρος τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν πυροβολήσει για εκφοβισμό στο εσωτερικό του υποκαταστήματος της ΔΕΗ, δίχως πάντως να καταφέρουν να αρπάξουν χρήματα από τα ταμεία.

«Κατέβηκαν στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικό χτύπημα. Βρίσκονταν σε αναζήτηση οπλισμού για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους», δήλωσε στην «Κ» αξιωματικός που μετέχει στις έρευνες. Η ίδια πηγή άφησε να εννοηθεί ότι το ένα τουλάχιστον από τα άτομα που έως αργά χθες κρατούνταν στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ διατηρούσε επαφές με κατηγορούμενους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και το επονομαζόμενο «Σχέδιο Φοίνικας».

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν τον Ιούλιο του 2013 στη Θεσσαλονίκη οι Ανδρέας Τσαβδαρίδης και Σπύρος Μάνδυλας, αμφότεροι 31 ετών. Η δίκη τους άρχισε τον Ιούνιο στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Η πρώτη πράξη του «Σχεδίου Φοίνικας» είχε διαδραματιστεί τα ξημερώματα της 7ης Ιουνίου με την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της τότε διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, κ. Μαρίας Στέφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή