Ερχονται κατασχέσεις για όσους χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ

Ερχονται κατασχέσεις για όσους χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν οι μεγαλοοφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα όσοι χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ.

Για τους συγκεκριμένους οφειλέτες σχεδιάζεται η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, τα οποία έχουν περάσει εικονικά σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Συγκεκριμένα θα ενεργοποιηθούν διατάξεις και μέτρα που προβλέπουν αγωγές καταδολίευσης σε όσους έχουν μεταβιβάσει τα ακίνητά τους σε συγγενικά πρόσωπα προκειμένου να αποφύγουν την κατάσχεση.

Πλειστηριασμοί

Ταυτόχρονα έχει ήδη ενεργοποιηθεί η αναγγελία πλειστηριασμών για ακίνητα που έχει κατασχέσει το Δημόσιο για όσους οφείλουν περισσότερα από 300.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων ανακοινώνονται μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.publicrevenue.gr.

Σκοπός της ΓΓΔΕ είναι η διασύνδεση της ιστοσελίδας και με άλλες, όπως η ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και οι ιστοσελίδες δήμων και περιφερειών.

Με τον τρόπο αυτό θα ενημερώνονται περισσότεροι για τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί».

Παράλληλα, το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι υπάλληλοι, εφοριακοί και τελωνειακοί, θα εκπαιδευτούν στις έμμεσες τεχνικές ελέγχου (έλεγχοι με βάση τα κριτήρια κινδύνου), καθώς και στον τρόπο ελέγχου των εμβασμάτων.

Τέλος, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα έχει γίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 500 ελεγκτών στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τη μονάδα ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή