Μονόδρομος η νίκη για ΠΑΟ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να γυρίσει με άδεια χέρια από την Πορτογαλία είναι ένα σενάριο που δεν… παίζει για τον Παναθηναϊκό εάν θέλει να παραμείνει φέτος «Ευρωπαίος» καθώς η ήττα του από την Ντιναμό Μόσχας στη Λεωφόρο τον υποχρεώνει απόψε (22.05) να πάρει οπωσδήποτε κάτι στην έδρα της Εστορίλ. Ο βαθμό της ισοπαλίας τον συντηρεί μεν στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά μόνο η νίκη μπορεί να τον απογειώσει και να του αυξήσει θεαματικά τις ελπίδες να περάσει στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι ματς που έχει τη στεγνή λογική τού «όλα ή τίποτα», δεν παύει όμως να είναι πολύ καθοριστικό για το μέλλον των «πράσινων» στη διοργάνωση.

«Η Εστορίλ δεν έχει το όνομα των άλλων πορτογαλικών ομάδων, είναι όμως μια επικίνδυνη ομάδα. Το είπα και στους παίκτες μου. Αν την υποτιμήσεις, σίγουρα θα το πληρώσεις», τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος βλέπει ότι το νικηφόρο σερί στην Ελλάδα έχει φέρει καλή ψυχολογία και φυσικά θέλει να διευρυνθεί κι έξω από τα σύνορα: «Θεωρώ πως το ματς είναι στο 50-50 και η ποιότητα πάνω-κάτω η ίδια, με ελαφρώς καλύτερο τον Παναθηναϊκό. Αυτό, βέβαια, πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Για εμάς αυτό που περίμενα είναι πως με τον καιρό θα είμαστε καλύτεροι. Μας έλειψε σε κάποια ματς το εύκολο γκολ, αλλά μαθαίνουμε να νικάμε κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Ο Λαγός δείχνει καλύτερα και μάλλον θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα, μαζί με τους Κοτσόλη, Μπούρμπο, Νάνο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδη και Καρέλη. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Μπεργκ, Μέντες και Σπυρόπουλος, ενώ από την Εστορίλ θα απουσιάσουν οι Μπρούνο Μιγκέλ, Μπαμπάνκο και Μπαλμπόα.

• Με κοινή τους επιστολή προς την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ζητούν τον άμεσο προγραμματισμό συνάντησης στελεχών τους με την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να συζητηθούν οι μελλοντικές τους ενέργειες με βάση τα δεδομένα που θέτει η πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία μπλοκάρει τη χρηματοδότηση των έργων αναβάθμισης της Λεωφόρου με κονδύλι ύψους 7 εκατ. ευρώ, όπως είχε αποφασισθεί επί θητείας του Γιάννη Σγουρού.

• Από τους αγώνες στους άλλους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Φέγενορντ με τη Σταντάρ Λιέγης, της Βόλφσμπουργκ με τη Λιλ και της Κράσνονταρ με την Εβερτον, ενώ ο Απόλλων Λεμεσού έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Βιγιαρεάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή