Πρόσωπα: «Ηλέκτρα» με Κριστίν Σκοτ Τόμας

Πρόσωπα: «Ηλέκτρα» με Κριστίν Σκοτ Τόμας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή με πρωταγωνίστρια την Κριστίν Σκοτ Τόμας είχε πρεμιέρα χθες το βράδυ στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου. Η γνωστή ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις της με τον σκηνοθέτη Ian Rickson με τον οποίο είχε συνεργαστεί στα έργα «Ο γλάρος», «Προδοσία» κ.ά. «Εβλεπα συνεχώς εφιάλτες με δολοφονίες κατά τη διάρκεια των προβών», εκμυστηρεύτηκε σε συνέντευξή της η Κριστίν Σκοτ Τόμας.

… Οι ελληνικές συμμετοχές σε ξένα φεστιβάλ ολοένα και αυξάνονται! Την ερχόμενη εβδομάδα (618/10) στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (7th Annual London Greek Film Festival), θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία «Το μυστικό του Θησεία» του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάριου Ιορδάνου. Πρόκειται για μια κινηματογραφική πρόσληψη της «Ασκητικής» του Νίκου Καζαντζάκη, που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2014 στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μνήμης και Τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη.

… Και κάτι ακόμη: Χθες το βράδυ η ομάδα χορού Αερίτες, της Πατρίσιας Απέργη, εμφανίστηκε στη Λυών στο πλαίσιο της Μπιενάλε, με το έργο «Πλάνητες» που είδαμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα πριν από έναν χρόνο στη Δρέσδη της Γερμανίας και τώρα, αμέσως μετά τη Λυών, ετοιμάζεται να εμφανιστεί στο Παρίσι (Centre National de la Danse) και στη Λειψία (Euro-scene festival). Οι Ελληνες χορευτές και χορογράφοι διαπρέπουν!

… Μια μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα θα δοθεί αύριο στο Ηρώδειο με ερμηνευτές τους: Γλυκερία, Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Δώρο Δημοσθένους, Δήμητρα Σταθοπούλου αλλά και τον Γιώργο Νταλάρα (τιμητική συμμετοχή). Μια παράσταση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας της Κύπρου και της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή του νησιού, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλωστε ο Μάριος Τόκας είχε πολλά βιώματα από την τουρκική εισβολή του 1974, μια εποχή «που μου άφησε τραυματικές εμπειρίες» όπως έλεγε, αποτέλεσε όμως και πηγή έμπνευσης για το έργο του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή