Megaron Plus, άνοιγμα στην πόλη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπλήρωσε ήδη έντεκα χρόνια ο θεσμός του Megaron Plus και σε αυτό το διάστημα έχει φιλοξενήσει πολλές προσωπικότητες από τους χώρους της τέχνης, της επιστήμης, της διανόησης, της πολιτικής. Από τις εκδηλώσεις αυτές έχουν περάσει περίπου 350.000 άνθρωποι, έχουν στηθεί σε ουρές για το μαγικό χαρτάκι εισόδου, έχουν καθίσει κατάχαμα.

Φέτος, το πρόγραμμα Λόγου και Στοχασμού του Μεγάρου Μουσικής έχει το ίδιο σκεπτικό και τις ίδιες κατευθύνσεις, αξιοποιώντας συνεργασίες με μεγάλα ιδρύματα και δίνοντας έμφαση σε μεγάλα κοινωνικά θέματα και μεταφυσικά ζητήματα, χωρίς να παραλείπει, ασφαλώς, και την ιδιαίτερη επαφή που έχει με τον κόσμο της λογοτεχνίας. Και χωρίς να σταματά να οργανώνει τα προσεχή σχέδια, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η πρόθεση του Μεγάρου συνολικά και του Megaron Plus «να βγει από τα τείχη και να ανοιχτεί στην πόλη». Εχει λιγότερες μετακλήσεις από το εξωτερικό το φετινό πρόγραμμα, αλλά αυτό είναι κάτι στο οποίο ήδη συμμορφώθηκαν και άλλοι οργανισμοί που είδαν τους προϋπολογισμούς τους να μειώνονται. Ομως, υπάρχει μια μεγάλη ενότητα θεμάτων, με τη συνεργασία του «Αρτος Ζωής», για θέματα θρησκείας, φιλοσοφίας, δημοκρατίας, θρησκευτικότητας και διαθρησκειακών σχέσεων, έναν τομέα ιδιαίτερα ευαίσθητο σε μια πολυπολιτισμική εποχή και κοινωνία.

Μια άλλη μεγάλη ενότητα θεμάτων είναι όσα άπτονται της πόλης και του αστικού τοπίου. Πρώτη προσκαλεσμένη αυτής της ενότητας η Χιλιανή αρχιτέκτων τοπίου Teresa Moller, που είναι η δημιουργός του περίφημου Punta Pite στο Σαντιάγο (3/10). Για τη δημιουργία σε περιόδους κρίσης θα μιλήσει ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Αζεντίν Αλαϊά στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ ιδιαίτερα ξεχωριστή είναι η ενότητα της κοινωνίας και των θεμάτων υγείας στον κύκλο «Η επιστήμη στη ζωή μας». «Σε αυτή την προσπάθεια είναι για εμάς πολύ σημαντική η στήριξη του υπουργού Πολιτισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή