Jumbo: εκτιμήσεις για κέρδη 90-95 εκατ. στη χρήση 2014-2015

Jumbo: εκτιμήσεις για κέρδη 90-95 εκατ. στη χρήση 2014-2015

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμείς, κουτσά-στραβά, θα αντέξουμε για άλλον ένα χρόνο απέναντι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι αισιόδοξα τα πράγματα λόγω της καθημερινότητας της Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά, η προσπάθειά μας είναι να συνεχίσουμε να αυξάνουμε την παραγωγικότητα όπως κάναμε και τα προηγούμενα 6 χρόνια της ύφεσης που προηγήθηκαν». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ομίλου Jumbo, Απόστολος Βακάκης, στη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης στο Χ.Α., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Ο κ. Βακάκης πρόσθεσε ακόμη ότι «σήμερα στην Ελλάδα έχουμε πτωχευμένους επιχειρηματίες και ταυτόχρονα υπερβολική επίδειξη πλούτου». Σχετικά με την πορεία του ομίλου ήδη στο α΄ τρίμηνο (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος) της νέας χρήσης 2014-2015 κατεγράφη διψήφια αύξηση στις πωλήσεις. Η εταιρεία θα διανείμει μεικτό μέρισμα 0,18 ευρώ για την περσινή χρήση, ενώ ο κ. Βακάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για υψηλότερο μέρισμα στο μέλλον. Για το σύνολο της χρήσης, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της εισηγμένης, στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 4%-6%, ενώ τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 90-95 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα, τον Αύγουστο ξεκίνησε η λειτουργία του νέου καταστήματος στον Ίασμο (9.000 τετραγωνικών μέτρων), ενώ επαναλειτούργησε πλήρως ανακαινισμένο το Jumbo κατάστημα του Πειραιά. Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αριθμεί 67 καταστήματα, από τα οποία 53 βρίσκονται στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία και 2 στη Ρουμανία, καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo. H διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε, επίσης, τους επενδυτές ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα δύο νέα υπερκαταστήματα του ομίλου στη Ρουμανία, το ένα στο Βουκουρέστι (12.000 τ.μ.) και το άλλο στην Oradea (12.000 τ.μ.), ενώ ένα ακόμα υπερκατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει στην πόλη Arad (12.000 τ.μ.) κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. Επίσης, κατά τη διάρκεια της χρήσης αναμένεται η έναρξη ενός νέου καταστήματος Jumbo στην Κύπρο (12.000 τ.μ.), καθώς και η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στην Πελοπόννησο (9.000 τ.μ.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή