Εκρηκτικά στο κτίριο του Χ.Α.

Εκρηκτικά στο κτίριο του Χ.Α.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φάκελος παγιδευμένος με ποσότητα εκρηκτικής ύλης εντοπίστηκε νωρίς χθες το πρωί στο ταχυδρομείο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) στη λεωφόρο Αθηνών. Το δέμα παρελήφθη από τους υπαλλήλους στην είσοδο του Χρηματιστηρίου και κρίθηκε ύποπτο ύστερα από έλεγχό του σε μηχάνημα Χ-ray. Ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και στο σημείο μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), το οποίο προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Οπως έγινε γνωστό, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάκελο μεγέθους Α4, που περιείχε ένα τεύχος της «Οικονομικής Επιθεώρησης» και είχε σταλεί από την Κέρκυρα με αποστολέα ανύπαρκτο εκδοτικό οίκο. Στο εξωτερικό του φακέλου δεν αναγραφόταν όνομα παραλήπτη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο μηχανισμός απετελείτο από μπαταρία, μανταλάκι και λαμπτήρα (αντί πυροκροτητή), καθώς και μικρή ποσότητα πυρίτιδας σε φύλλα. Υπολείμματα του μηχανισμού περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Παρόμοιοι μηχανισμοί έχουν ταχυδρομηθεί και στο παρελθόν σε δικαστικούς, αστυνομικούς και άλλους στόχους, από μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Οπως ήταν αναμενόμενο, την περαιτέρω έρευνα για το συγκεκριμένο συμβάν έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή