Σε δημόσια διαβούλευση στη «Διαύγεια» το ν/σ για τις ΜΚΟ

Σε δημόσια διαβούλευση στη «Διαύγεια» το ν/σ για τις ΜΚΟ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου για τις προϋποθέσεις λειτουργίας, τις προδιαγραφές ελέγχου και τη διαφάνεια της χρηματοδότησης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (σωματεία ή αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείας, πρώην ΜΚΟ) αναρτήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στη Διαύγεια για δημόσια διαβούλευση, που θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτωβρίου.

Το νομοσχέδιο προτείνει πλαίσιο με ενιαία κριτήρια διαφάνειας, ελέγχου και χρηματοδότησης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «το προς διαβούλευση σχέδιο νόμου επιχειρεί να θέσει ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο διαφάνειας στις σχέσεις του κράτους με τις Οργανώσεις των Πολιτών, να εξορθολογήσει την υφιστάμενη νομοθεσία, κάνοντας ευρεία χρήση της υφιστάμενης τεχνολογίας και να συνδέσει την κρατική χρηματοδότηση με την εποπτεία- λογοδοσία αλλά και την ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των οργανώσεων που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις διαφάνειας».

Το υπουργείο καλεί τους πολίτες και τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση με την κατάθεση απόψεων και προτάσεων, έτσι ώστε το σχέδιο νόμου να εμπλουτισθεί, να καταστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις σημερινές ανάγκες της Κοινωνίας.

Το νομοσχέδιο είναι αναρτημένο στον σύνδεσμο: http://www.opengov.gr/ypes/?p=2465

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή