Μεγάλο χτύπημα ετοίμαζε η ομάδα Μαζιώτη

Μεγάλο χτύπημα ετοίμαζε η ομάδα Μαζιώτη

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρομοκρατικά χτυπήματα κατά εφοπλιστών και βιομηχάνων ετοίμαζαν τις επόμενες ημέρες συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη. Ενας από αυτούς συνελήφθη την Τετάρτη στον Βύρωνα έξω από γκαράζ-κρησφύγετο που είχε μισθώσει τον Ιούνιο του 2013 ο, καταζητούμενος τότε, Μαζιώτης. Πάνω του βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις και σχεδιαγράμματα στόχων, από τα οποία προκύπτει ότι αύριο Σάββατο αυτός και συνεργοί του θα επιχειρούσαν βομβιστική επίθεση σε οικονομικό στόχο στον Πειραιά ή στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Μεταξύ των πιθανών στόχων ήταν, όπως ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη, ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θεόδωρος Φέσσας και η σύζυγός του, καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης. Επιπλέον, ένα από τα σχεδιαγράμματα «δείχνει» επίθεση, πιθανόν, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Η Αντιτρομοκρατική διεξήγαγε έρευνες υπό άκρα μυστικότητα στο γκαράζ της οδού Δενισλίου την 24η Σεπτεμβρίου. Αφετηρία των ερευνών, που είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του συνεργού του, υπήρξε η διακοπή καταβολής των ενοικίων για τη μίσθωση του κρησφύγετου αμέσως μετά τη σύλληψη Μαζιώτη τη 16η Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τους τελευταίους τρεις μήνες ο ιδιοκτήτης του χώρου έπαψε να λαμβάνει τα ενοίκια και εντέλει απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. Φέρεται μάλιστα να παρέδωσε στους αστυνομικούς το μισθωτήριο συμβόλαιο πάνω στο οποίο βρέθηκε το αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη. Επιπλέον, από τη γραφολογική εξέταση προέκυψε ότι το ίδιο άτομο που είχε μισθώσει τον χώρο στον Βύρωνα είχε αγοράσει, με το όνομα «Μιχελάκης», το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ο Μαζιώτης και η καταζητούμενη σύντροφός του Πόλα Ρούπα.

Ακόμα, στο γκαράζ της οδού Δενισλίου βρέθηκαν εξαρτήματα του κλεμμένου αυτοκινήτου που εξερράγη παγιδευμένο με εκρηκτικά έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος τη 10η Απριλίου, χτύπημα «υπογεγραμμένο» από τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τον Νίκο Μαζιώτη. Επί περίπου δέκα ημέρες το κρησφύγετο παρακολουθούνταν στενά από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, το γκαράζ επισκέφθηκε ακόμα ένα άτομο, το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. τοποθετεί στο περιβάλλον του Ν. Μαζιώτη. Ο νεαρός που συνελήφθη την Τετάρτη φέρεται να έπεσε σε παγίδα της Αστυνομίας. Κατόπιν συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη, πήγε να παραδώσει τα κλειδιά του γκαράζ σε καφενείο ακριβώς απέναντι, όπου και συνελήφθη. Κατά τη στιγμή της σύλληψής του προέβαλε σθεναρή αντίσταση και προσπάθησε να διαφύγει.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασ. Κικίλιας επισκέφθηκε χθες το πρωί το σπίτι του Αντώνη Σαμαρά και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις, πριν ο Ελληνας πρωθυπουργός μεταβεί στον Εβρο για την άσκηση «Παρμενίων».

Δεν αποκάλυπτε ποιος είναι

Ο συλληφθείς περιγράφεται ως άτομο ηλικίας 25-30 ετών. Από τη δακτυλοσκοπική εξέταση προέκυψε ότι δεν έχει στο παρελθόν απασχολήσει τις ελληνικές διωκτικές αρχές. Αρνήθηκε να αποκαλύψει τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς του. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή