Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο οδηγός της νταλίκας

Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο οδηγός της νταλίκας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός νταλίκας σχετικά με την αιματηρή καραμπόλα που προκλήθηκε όταν το φορτηγό το οποίο οδηγούσε προσέκρουσε σε σταματημένα οχήματα επί της Εγνατίας οδού, κοντά στον κόμβο της Βέροιας. Από τη σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα, 30 τραυματίστηκαν (από αυτούς τρεις σοβαρά) ενώ ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα. Τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού είναι πολλά. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Αστυνομία είχε διακόψει πλήρως την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο της Εγνατίας οδού (και στα δύο ρεύματα για «διάστημα δέκα λεπτών», έλεγε η απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, για 50 λεπτά στην πραγματικότητα μέχρι τη στιγμή του δυστυχήματος), προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες για διέλευση εναέριων αγωγών ρεύματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά σταματημένων αυτοκινήτων.

Ο 39χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υποστήριξε ότι τα φρένα του είχαν απενεργοποιηθεί και δεν μπορούσε να ελέγξει τη φορτωμένη νταλίκα του με κανέναν τρόπο, ούτε και να τη στρίψει καθώς οι ρόδες «δεν υπάκουαν». Φέρεται να είπε ότι είχε δει τα προειδοποιητικά σήματα αλλά και τους εργαζομένους της τεχνικής εταιρείας, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Οι Αρχές έχουν ορίσει πραγματογνώμονες για να ερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, κάτι που ωστόσο δεν θα είναι εύκολο γιατί το φορτηγό που προκάλεσε την τραγωδία έχει καεί. Ο 39χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή. Την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να διαβεί σήμερα και ο 42χρονος εργολάβος της εταιρείας που έκανε τα έργα, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια.

Ως προς τους τραυματίες, όπως ανέφερε στην «Κ» ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Πάνος Ευσταθίου, κρίσιμη ήταν τουλάχιστον έως χθες το απόγευμα η κατάσταση της υγείας ενός τραυματία, ο οποίος χειρουργήθηκε με ρήξη μεσεντερίου, ενώ διασωληνωμένα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης δύο νεαρά άτομα 18 και 22 ετών. Ενα άτομο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βέροιας με κατάγματα στα πλευρά. Στο ίδιο νοσοκομείο αντιμετωπίστηκαν 9 τραυματίες με ορθοπεδικά προβλήματα και με θλαστικά τραύματα 14, ορισμένοι εκ των οποίων έλαβαν χθες εξιτήριο. Υπό παρακολούθηση παρέμεναν στην Παιδοχειρουργική Κλινική του «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης και δύο αδελφάκια 16 μηνών και 4 ετών. Συνολικά, στα νοσοκομεία Βέροιας και Θεσσαλονίκης διακομίσθηκαν 30 τραυματίες, 24 με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και 6 με δικά τους μέσα. Επίσης μεταφέρθηκαν τέσσερις σοροί ατόμων. Στον αριθμό των νεκρών προστέθηκε πολυτραυματίας που κατέληξε κατά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή