Άψογο μακιγιάζ: Ποια προϊόντα ομορφιάς δεν χρησιμοποιείτε σωστά

Άψογο μακιγιάζ: Ποια προϊόντα ομορφιάς δεν χρησιμοποιείτε σωστά

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα προϊόντα ομορφιάς που έχουμε στο νεσεσέρ μας μπορεί να είναι περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε ακριβώς επειδή δεν ξέρουμε να τα χρησιμοποιούμε σωστά. Μάθετε μικρά μυστικά για να εκμεταλλευτείτε όσα έχει να σας προσφέρει ένα καλλυντικό για να είστε πιο λαμπερή και όμορφη!

Λάδι μαλλιών. Εάν πιστεύετε πώς εφαρμόζοντας το ενυδατικό λάδι στα μαλλιά σας πριν τα στεγνώσετε με το πιστολάκι ή τα ισιώσετε με την πρέσα είναι ευεργετικό, κάνετε λάθος. Για να ενυδατωθούν είναι προτιμότερο σε βρεγμένα μαλλιά και πριν τα ξεμπλέξετε να εφαρμόζετε λίγο λάδι, αφήνοντας τα εκ των υστέρων να στεγνώσουν φυσικά. Στην περίπτωση που πρέπει να τα ισιώσετε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι αφού έχουν στεγνώσει λίγο προηγουμένως.

Foundation. Πριν απλώσετε το foundation θυμηθείτε να ενυδατώσετε το πρόσωπο σας όσο καλύτερα μπορείτε. Επίσης απλώνοντας το foundation  πριν το concealer, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο με αυτή την σειρά. Θυμηθείτε να το απλώνετε από μέσα προς τα έξω. Όσο περισσότερο το δουλεύετε με το πινέλο τόσο πιο φυσικό θα είναι το αποτέλεσμα.

Μάσκαρα. Αφού βρείτε την μάσκαρα με την φόρμουλα και το βουρτσάκι που θα σας ταιριάζει, ο καλύτερος τρόπος για να την εφαρμόσετε στις βλεφαρίδες είναι κρατώντας το βουρτσάκι οριζόντια και ξεκινώντας από την ρίζα να κατευθυνθείτε κουνώντας το βουρτσάκι προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε όγκο στην ρίζα της βλεφαρίδας και η μάσκαρα θα απλωθεί ομοιόμορφα κατά μήκος της.

Μολύβι Φρυδιών. Για να επιτευχθεί ένα καλύτερο και πιο φυσικό αποτέλεσμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κάποιο μολύβι το οποίο θα είναι δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το χρώμα των φρυδιών σας.

Eyeliner. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο σε μορφή μολυβιού το οποίο δεν απλώνεται εύκολα μπορείτε με την βοήθεια του ζεστού αέρα από ένα πιστολάκι να ζεστάνετε την μύτη του και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσει γλιστρώντας πολύ πιο εύκολα. Επίσης, όταν εφαρμόζετε το eyeliner στο πάνω βλέφαρο, εάν αφήσετε την εξωτερική γωνία του ματιού άβαφτη, τα μάτια σας θα φαίνονται μεγαλύτερα. Για περισσότερη έμφαση του συγκεκριμένου εφέ μπορείτε στο εσωτερικό του ματιού να εφαρμόσετε κάποιο λευκό eyeliner.

Ρουζ. Πριν απλώσετε το ρουζ σας θυμηθείτε να χαμογελάσετε. Έτσι θα τονιστούν ακριβώς τα σημεία που πρέπει, δηλαδή τα μήλα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κραγιόν αντί για ρουζ που θα κρατήσει περισσότερο.

Φουρκέτες μαλλιών. Για να είναι πιο σταθερό το χτένισμα σας, μπορείτε αντί για μία, να χρησιμοποιήσετε 2 φουρκέτες σταυρωτά. Οι πιθανότητες να γλιστρήσουν και να σας χαλάσει το χτένισμα είναι πολύ λιγότερες. Επίσης, εφαρμόστε λίγη λακ πάνω στις φουρκέτες για ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα.

Ψαλιδάκι Βλεφαρίδων. Αρχικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ψαλιδάκι σε βλεφαρίδες όπου ήδη έχει απλωθεί και στεγνώσει η μάσκαρα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το ψαλιδάκι πριν την μάσκαρα σε καθαρές βλεφαρίδες.

Αντηλιακή κρέμα. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες είναι να αντικαθιστούμε το αντηλιακό με κάποια ενυδατική που εμπεριέχει αντηλιακά φίλτρα. Αφού απλώσετε το αντηλιακό, είναι καλύτερο να περιμένετε 20 λεπτά να στεγνώσει πριν εφαρμόσετε το foundation. Επίσης, εάν χρειαστεί κατά την διάρκεια της ημέρας, είναι καλό να επαναλάβετε την εφαρμογή για μεγαλύτερη προστασία.

Άρωμα.  Το μυστικό για να κρατήσει το άρωμα σας, είναι να το απλώνετε στον καρπό ή πίσω από τα αυτιά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή