Στο ΟΤΕ TV τα δικαιώματα μετάδοσης Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ

Στο ΟΤΕ TV τα δικαιώματα μετάδοσης Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ρελάνς που εντυπωσίασε την εγχώρια αγορά, ο ΟΤΕ ανέλαβε από την ΟΥΕΦΑ τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ για την περίοδο 2015-18. Ο Οργανισμός εκτιμάται ότι πραγματοποίησε προσφορά της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να διεκδικήσει τα συγκεκριμένα δικαιώματα. Με την προσφορά αυτή, και για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2015 – Ιουνίου 2018, ο ΟΤΕ αποκτά το δικαίωμα της προβολής, μέσω της υπηρεσίας ΟΤΕ TV:

• Ολων των αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ (πρώην Κύπελλο Πρωταθλητριών) πλην εκείνων του Ολυμπιακού και

• Ολων των αγώνων του Γιουρόπα Λιγκ (πρώην Κύπελλο ΟΥΕΦΑ).

Σημειώνεται ότι το προσφερόμενο τίμημα για τα δικαιώματα επί αγώνων δεν ανακοινώνεται ποτέ επισήμως. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι το τίμημα του ΟΤΕ είναι αυξημένο κατά περίπου 35% σε σχέση με το αντίστοιχο που δόθηκε την προηγούμενη περίοδο, 2012-2015. Τότε τα δικαιώματα είχαν μοιραστεί η Forthnet (Nova), ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 και η ΕΡΤ (ΝΕΡΙΤ). Σήμερα, ο ΟΤΕ αφήνει για την επόμενη τριετία μόνον έναν αγώνα, εκείνον του Ολυμπιακού, για τον οποίο ανταγωνίζονται να αναλάβουν ο ANT1 και η ΝΕΡΙΤ.

Το τίμημα που πρόσφερε ο ΟΤΕ ξάφνιασε πολλούς στη Ελλάδα. Κάποιοι χαρακτήρισαν κολοσσιαία την προσφορά του και είναι αξιοσημείωτο ότι αντιστοιχεί περίπου στο 50% των εσόδων που είχε η εταιρεία από την πώληση του HellasSat. Ωστόσο εκεί φαίνεται πως μετακινείται η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών. Ενδεικτικό είναι ότι τον περασμένο Νοέμβριο η British Telekom στη Βρετανία πρόσφερε, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, 900 εκατ. λίρες Αγγλίας (1,2 δισ. ευρώ) για να αναλάβει περίπου τα ίδια δικαιώματα από την ΟΥΕΦΑ. Και συγκρίνοντας τον πληθυσμό, αλλά και τη διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης στις δύο χώρες, τότε ο ΟΤΕ μάλλον απέκτησε τα συγκεκριμένα δικαιώματα φθηνά. Αυτή η σύγκρουση για τα δικαιώματα των δύο ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών οργανώσεων ξεπερνά τον ΟΤΕ και τη Forthnet. Συνιστά περισσότερο σύγκρουση της Deutsche Telekom (μητρική του ΟΤΕ) με τη Vodafone, καθώς πλέον και οι δύο αρχίζουν να επενδύουν στο περιεχόμενο. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι πίσω από τις προσφορές της Forthnet στην ΟΥΕΦΑ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι Vodafone και Wind, οι οποίες κατέχουν ήδη το 40% της εταιρείας.

Τέλος, το νέο απόκτημα του ΟΤΕ δημιουργεί και νέα δεδομένα στην εξαγορά των Forthnet/Nova. Ολα δείχνουν ότι η κατακύρωση των συγκεκριμένων δικαιωμάτων στον ΟΤΕ θα οδηγήσει σε αναθεώρηση προς τα κάτω του προσφερόμενου τιμήματος από την πλευρά των αγοραστών. Ούτως ή άλλως, οι δύο ενδιαφερόμενοι, ΟΤΕ και Vodafone/Wind, έχουν περιλάβει μέχρι τώρα μόνο μη δεσμευτικά τιμήματα στις προσφορές τους. Οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν μόνον αφού ολοκληρωθεί ο νομικός και οικονομικός έλεγχος της εταιρείας (due dilligence).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή