Κομισιόν: 7,2 εκατ. για πρώην εργαζομένους των Sprider Stores

Κομισιόν: 7,2 εκατ. για πρώην εργαζομένους των Sprider Stores

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 7,2 εκατομμυρίων θα δοθεί ως βοήθεια στους 761 πρώην εργαζομένους της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores ώστε να βρουν νέες θέσεις εργασίας. Τα χρήματα αυτά δίνονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) έπειτα από αίτηση στήριξης που υπέβαλε η Ελλάδα όταν έκλεισε η προαναφερόμενη εταιρεία.

Εκτός από τη στήριξη των 761 απολυμένων της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης, ακόμα 505 νέοι στην Ελλάδα που βρίσκονται εκτός απασχόλησης εκπαίδευσης ή κατάρτισης θα βοηθηθούν να βρουν νέες θέσεις εργασίας. Αυτό θα γίνει μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από το ΕΤΠ, τα οποία δίνουν επαγγελματικό προσανατολισμό, επαγγελματική κατάρτιση, ειδικές συμβουλές για την επιχειρηματικότητα, συνεισφορά για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων και διάφορα επιδόματα. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 12 εκατ. ευρώ, 7,2 εκατομμύρια από τα οποία θα διατεθούν από το ΕΤΠ.

Ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Λάζλο Αντορ, δήλωσε ότι η σημερινή απόφαση θα βοηθήσει 1.200 Ελληνες να προετοιμαστούν για νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για μια πρώτη θέση απασχόλησης. Η πρόταση της Επιτροπής έχει διαβιβαστεί για έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή