4 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο!

4 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο!

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πονοκέφαλος είναι ένα κοινό σύμπτωμα που συνήθως δεν μας θορυβεί ώστε να ζητήσουμε ιατρική βοήθεια. Μπορεί να μας εμποδίζει από το να εργαστούμε σωστά, να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις, να διασκεδάσουμε ακόμα και να κοιμηθούμε, όμως τις περισσότερες φορές απλά τον υπομένουμε! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε την αιτία του προβλήματος: Πρόκειται για μυϊκό πρόβλημα στον αυχένα, για έλλειψη ύπνου, για ένδειξη κάποιας ίωσης ή για κάτι ψυχοσωματικό; Τις περισσότερες φορές ξέρουμε τι έχει πάει λάθος κι έχουμε μια ένδειξη για το τι ευθύνεται. Διαφορετικά καλό είναι να επισκεφτούμε τον γιατρό ώστε να μας κατευθύνει σωστά.

Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο άμεσα:

1.Χαλαρώστε! Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας, στον αυχένα και τους ώμους. Εάν είστε πιεσμένη ή αγχωμένη προσπαθήστε να χαλαρώσετε κάνοντας γυμναστική για λίγα λεπτά ή διαλογισμό.

2.Μην τεμπελιάζετε: Η κακή στάση του σώματος αποδυναμώνει τους μύες σας με αποτέλεσμα να δημιουργείται πονοκέφαλος! Εάν κάνετε καθιστική ζωή ή έχετε δουλειά γραφείου προσπαθήστε να κάνετε συχνά διαλλείματα για stretching ή περπάτημα.

3.Φροντίστε ώστε να κοιμάστε σωστά! Ο πονοκέφαλος είναι συχνά αποτέλεσμα έλλειψης ύπνου (λιγότερες από 6 ώρες) ή μη ποιοτικού ύπνου. Επενδύστε σε ένα καλό μαξιλάρι και στρώμα και προσπαθήστε να έχετε ένα σωστό πρόγραμμα για τις ώρες που κοιμάστε.

4. Κρατήστε ημερολόγιο: Εάν έχετε πονοκέφαλο συχνά, κρατήστε ένα ημερολόγιο για το τι τρώτε, πίνετε και κάνετε καθημερινά, τα χάπια που παίρνετε και τον κύκλο σας. Έτσι θα μπορέσετε να προσδιορίσετε τυχόν αλλαγές ή συνήθειες που προκαλούν τον πονοκέφαλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή