Προφυλακίστηκε ο οδηγός της νταλίκας

Προφυλακίστηκε ο οδηγός της νταλίκας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βέροιας ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε την περασμένη Κυριακή το πολύνεκρο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροήν και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροήν. Στην απολογία του επικαλέστηκε βλάβη στα φρένα του οχήματος, η οποία δεν του επέτρεψε να φρενάρει εγκαίρως και προσέκρουσε πάνω σε δεκάδες οχήματα, που ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων, στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη.

Στην απολογία του φέρεται να ισχυρίστηκε ότι διαπίστωσε το πρόβλημα στα φρένα αρκετά χιλιόμετρα πριν από το σημείο της σύγκρουσης, ωστόσο αυτό επιδεινώθηκε μόλις 500 μέτρα πριν από το σημείο όπου ήταν σταθμευμένα τα οχήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έκανε λόγο και για ελλιπή σήμανση στο σημείο των έργων.

Δύο ημέρες περίπου μετά το δυστύχημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 5 άτομα και τον τραυματισμό περίπου 30, εμφανίστηκε στις αρχές και ο 46χρονος συνοδηγός του κατηγορουμένου, ο οποίος εκπαιδευόταν από τον οδηγό στο εν λόγω δρομολόγιο. Στην απολογία του ο συνοδηγός επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του οδηγού, καθώς επικαλέστηκε και αυτός πρόβλημα στο σύστημα πέδησης. Ελεύθερος και χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα. Φέρεται να υποστήριξε ότι η σήμανση για τη διακοπή της κυκλοφορίας δεν ήταν ευθύνη της αναδόχου, της οποίας μοναδική ευθύνη ήταν η σήμανση των έργων.

«Οι πιθανότητες ατυχήματος στο οδικό δίκτυο της χώρας παραμένουν αυξημένες συγκριτικά με τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη», επισημαίνει ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) που σημειώνει, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, ότι «παρά τη μείωση του αριθμού των ατυχημάτων και των θυμάτων τους, η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην Ε.Ε.». Ο ΣΕΣ επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, μεταξύ των οποίων η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και η εφαρμογή αυστηρού προγράμματος διαχείρισης όλων των έργων επί της οδού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή