Δεκάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα για την «εβδομάδα προγραμματισμού»

Δεκάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα για την «εβδομάδα προγραμματισμού»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεκάδες εκδηλώσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει η χώρα μας στην «πανευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού» («Code Week»), η οποία πραγματοποιείται φέτος από τις 11 έως τις 17 Οκτωβρίου. Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησαν νεαροί σύμβουλοι της Νέιλι Κρους, πρώην επιτρόπου για το Ψηφιακό Θεματολόγιο, η «εβδομάδα προγραμματισμού»  έχει σκοπό να δώσει το κίνητρο σε μικρούς και μεγάλους να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Ε.Ε., ο προγραμματισμός είναι παντού και παίζει καταλυτικό ρόλο στην κατανόηση του υπερσυνδεδεμένου κόσμου που ζούμε όλοι σήμερα. Κι αυτό γιατί κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανθρώπους και υπολογιστές διέπεται από έναν κώδικα – είτε όταν δημιουργεί κανείς μια διαδικτυακή εφαρμογή, είτε όταν χρησιμοποιεί το GPS κατά την οδήγηση, είτε όταν θέλει να αλλάξει ριζικά τις κοινωνικές επαφές.

Παράλληλα, βασικές ικανότητες προγραμματισμού θα είναι επίσης αναγκαίες για πολλές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον. Για πάνω από το 90% των επαγγελμάτων σήμερα απαιτούνται ορισμένες ικανότητες στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα http://events.codeweek.eu/. Ενδεικτικά, στα πλαίσια της «εβδομάδας προγραμματισμού» το Found.ation διοργανώνει μια σειρά δωρεάν μαθημάτων και workshops, με θέματα όπως την ανάπτυξη εφαρμογών για φορητές συσκευές Android και iOS, αλλά και τη δημιουργία Universal εφαρμογών για Windows. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή