Nέες φωνές βουλευτών υπέρ κυβέρνησης «ειδικού στόχου»

Nέες φωνές βουλευτών υπέρ κυβέρνησης «ειδικού στόχου»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις προσέλαβε, επ’ ευκαιρία της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή, το φαινόμενο βουλευτών, τόσο από τον χώρο των ανεξαρτήτων όσο και από το ΠΑΣΟΚ, που με επίσημες παρεμβάσεις τους ζητούν τον σχηματισμό από την παρούσα Βουλή ενός νέου κυβερνητικού σχήματος. Οπως χαρακτηριστικά λένε, χρειάζεται σε ένα τέτοιο σχήμα να συμμετέχουν και δυνάμεις της αντιπολίτευσης ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και να προσλάβει εθνικό χαρακτήρα η προσπάθεια εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια.

Χθες, ήταν ο κ. Δημ. Κρεμαστινός –τρίτος κατά σειρά από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ– που έκανε ευθέως λόγο για την ανάγκη συγκρότησης «κυβέρνησης ειδικού στόχου ευρυτάτης συνεργασίας, υπό πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία των αρχηγών των κομμάτων που θα συμμετέχουν».

Ως γνωστόν, τον κύκλο των σχετικών συζητήσεων άνοιξε, με παρέμβασή του μία μέρα νωρίτερα, ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητος βουλευτής Σπ. Λυκούδης, με τον οποίο μάλιστα ουσιαστικά έσπευσε να συμφωνήσει ο «πράσινος» Ν. Σηφουνάκης. Τη σκυτάλη πήρε και ο επίσης πράσινος Θ. Μωραΐτης, συνδέοντας την πρόταση για νέα κυβερνητική λύση, από την παρούσα Βουλή, με πρώτο στόχο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: «Η εκλογή Προέδρου μπορεί να καταστεί πολιτική αφετηρία σταθερότητας», είπε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω πολύ καλά τα είπε ο αγαπητός συνάδελφος Σπύρος Λυκούδης για την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και του μεγάλου συνασπισμού. Το λέω γιατί έβαλε μέσα σε αυτήν την κυβέρνηση τις δύο μεγάλες παρατάξεις που αυτή τη στιγμή υπάρχουν όχι μόνο μέσα στην αίθουσα, αλλά όπως φαίνεται και στη χώρα: τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας συζητήσουμε και αυτή την πρόταση, ακόμη και σήμερα. Γιατί όχι;», σημείωσε στην παρέμβασή του ο ανεξάρτητος Β. Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι για την ανάγκη συγκρότησης ενός οικουμενικού κυβερνητικού σχήματος, αλλά ύστερα από εκλογές (όλοι οι προαναφερθέντες κάνουν τη σχετική πρόταση ακριβώς για να αποφευχθεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες), έκανε λόγο εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Τέρενς Κουίκ.

Εκκληση για να υπάρξει εθνική συνεννόηση, χωρίς, ωστόσο, να συνδέουν την πρότασή τους με την προοπτική αλλαγής κυβέρνησης, απηύθυναν με τις ομιλίες τους και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές, ασκώντας κριτική στη σημερινή κυβέρνηση για τις επιλογές της και στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις προτάσεις της – κυρίως στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα. Μεταξύ αυτών είναι οι Π. Μουτσινάς, Γ. Κασαπίδης, Χρ. Αηδόνης και Β. Πολύδωρας. Εως αργά χθες το απόγευμα, επισήμως αρνητική απάντηση, ειδικά στις προτάσεις για άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, έδωσε στη Βουλή εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Β. Υψηλάντης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή