Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον Τσίπρα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνικό ακραίας πόλωσης διαμορφώνεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενδεικτικό του κλίματος το οποίο αναμένεται να κυριαρχήσει στην πορεία προς την έναρξη διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, δεδομένης της άμεσης συνάφειάς της με την προσφυγή ή όχι σε πρόωρες εκλογές. Η ανακίνηση χθες, από την αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Π. Σκουρλέτη, θέματος χρηματισμού βουλευτών από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι 180 ψήφοι εκλογής Προέδρου, πυροδότησε σφοδρή σύγκρουση, με δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού για «άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ», έπειτα από παρέμβαση της Δικαιοσύνης για διερεύνηση των επίμαχων καταγγελιών.

Ο κ. Αντ. Σαμαράς αφού χαιρέτισε την παρέμβαση των δικαστικών αρχών, πρόσθεσε ότι «μόλις προχθές είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».

Ολα ξεκίνησαν από σχετική αναφορά του κ. Π. Σκουρλέτη, που μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια της αποστροφής του κ. Αλ. Τσίπρα στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, για «πρακτικές που θυμίζουν 1965». Μιλώντας στο Mega, ο κ. Σκουρλέτης επικαλέσθηκε προ εβδομάδων κυριακάτικο δημοσίευμα για επιχειρηματίες – φίλους της κυβέρνησης που «έχουν βάλει κουμπαρά» για να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν Πρόεδρο. Ο παριστάμενος στη συζήτηση υφυπουργός Ανάπτυξης Γερ. Γιακουμάτος αντέδρασε και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα. «Εδώ υπάρχει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας πριν από τρεις εβδομάδες, εάν αισθάνεται την ανάγκη ο κ. Γιακουμάτος και η κυβέρνηση να το διαψεύσουν, ας το κάνουν», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή. Η εντολή δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παν. Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη» την προκαταρκτική εξέταση και πρόσθεσε ότι αυτή «θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας.Τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες», τόνισε.

Η Κουμουνδούρου επέλεξε να απαντήσει σε χαμηλούς τόνους. «Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Είχε προηγηθεί η αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη ότι «οι Ελληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Ελληνας πια έμαθε ότι ο “κουμπαράς” του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες “καταγγελίες”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή