Προσκλήσεις για το θέατρο Ακροπόλ στους «Ερευνητές»

Προσκλήσεις για το θέατρο Ακροπόλ στους «Ερευνητές»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη μια έχουμε έναν μάγειρα που προσπαθεί να μετατρέψει έναν μικρό όρμο της πανέμορφης Μήλου σε μια τεράστια ψαρόσουπα. Από την άλλη έχουμε τα ψάρια, που, μαθαίνοντας τα νέα, αναλαμβάνουν δράση!

Προσκλήσεις για το θέατρο Ακροπόλ στους «Ερευνητές»-1

Το οικολογικό παραμύθι του Γιώργου Λεμπέση «Ψαρόσουπα», αφού έγινε σειρά βιβλίων που αγάπησαν χιλιάδες αναγνώστες, τραγούδι που ερμήνευσαν σπουδαίοι καλλιτέχνες, τώρα διασκευάζεται και σε θεατρικό έργο. Η παράσταση-υπερθέαμα παίζει με το φως και το βίντεο και είναι εμπλουτισμένη με μοναδικές κατασκευές. Τα ψάρια θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια σας με έναν τρόπο που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί!

Η ιστορία με λίγα λόγια έχει ως εξής: Τρεις παμπόνηροι μάγειροι βάζουν σε εφαρμογή το καταχθόνιο σχέδιο να μετατρέψουν έναν μικρό όρμο της Μήλου σε τεράστια ψαρόσουπα. Για κακή τους τύχη, τα νέα φτάνουν γρήγορα στο βυθό και ο Βρασίδας ο αχινός μαζί με την παρέα του αναλαμβάνουν δράση! Και η περιπέτεια ξεκινά… Θα καταφέρουν άραγε τα δαιμόνια ψαράκια να ρίξουν τη θερμοκρασία της θάλασσας, να νερώσουν τη σούπα και να σώσουν το βυθό από την υπερθέρμανση; «[η παράσταση] δε διδάσκει, αλλά δείχνει το δρόμο που χρειάζεται για να φτάσει κανείς να αγαπήσει το περιβάλλον, τον διπλανό του και ουσιαστικά τον εαυτό του. […] Πρόκειται για μια σύγχρονη ιστορία με οικολογική και πολιτική συνείδηση και περιπέτεια, με πρωταγωνιστές τη φαντασία και το χιούμορ», λέει ο Λευτέρης Γιοβανίδης, ο σκηνοθέτης της παράστασης.

«Ο κόσμος μας φωνάζει για βοήθεια, ζητάει τα παιδιά να τον σηκώσουν και πάλι στο ύψος των ανθρώπων. […] Ένας κόσμος στο ύψος των ανθρώπων, όπου η φύση είναι κομμάτι της ζωής […] μια κοινωνία που απ’ τα παιδιά μας θα γεννηθεί, όμορφη ξανά», λέει ο συγγραφέας της «Ψαρόσουπας» Γιώργος Λεμπέσης.

Σάββατο, στις 3 μ.μ., Κυριακή, στις 11.30 π.μ. και στις 3 μ.μ. Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.

Έναρξη: 25 Οκτωβρίου. Ακροπόλ: Ιπποκράτους 9-11, τηλ. 210-3643700 • www.acropoltheater.gr

Θεατρική διασκευή-Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης

Παντελιδάκης Μουσική: Ερωφίλη Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Σοφία Κουρτίδου,

Λορίνα Κατσιώτη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νάταλι Δήμου, Δημοσθένης Ελευθεριάδης,

Βασίλης Ζώης, Τάσος Μερκούρης, Ερρίκος Μηλιάρης, Ιούλιος Τζιάτας.

Δήμαρχος (σε βίντεο) ο Διονύσης Σαββόπουλος.

 

 

Δείτε πώς θα κερδίσετε προσκλήσεις για την παράσταση «Ψαρόσουπα» στο τεύχος των «Ερευνητών» το Σάββατο 18 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή