«Ροσσινιάδα», μια παράσταση όπερας για παιδιά και όχι μόνο

«Ροσσινιάδα», μια παράσταση όπερας για παιδιά και όχι μόνο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παράσταση που μας συστήνει ένα νέο ταλαντούχο πρόσωπο του ελληνικού θεάτρου, τη σκηνοθέτιδα Χλόη Μάντζαρη, είναι η «Ροσσινιάδα» που παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στο θέατρο Ροές. Περισσότερο μια καινούργια πρόταση παρά ένα ακόμη έργο που έρχεται να προστεθεί στο πλούσιο ρεπερτόριο των παιδικών σκηνών της Αθήνας.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: η «Ροσσινιάδα» είναι μια παράσταση όπερας για παιδιά και όχι μόνο, αφού συνδυάζει τον χορό, το θέατρο, το βίντεο, τα εικαστικά, με μοναδική φρεσκάδα. «Ακούγοντας την άποψη δεκάδων παιδιών ότι η όπερα είναι βαρετή, δημιουργήθηκε η ανάγκη να ανατρέψουμε τη σκέψη τους», μου λέει σε τηλεφωνική συνομιλία της με την «Κ» η Χλόη Μάντζαρη, η οποία για τη δημιουργία της παράστασης συνεργάστηκε με μια εκλεκτή ομάδα καλλιτεχνών. Το κείμενο είναι του Γιάννη Φίλια, τα σκηνικά και κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη, οι χορογραφίες του Αλεξάντερ Κεϊβανάη, ο σχεδιασμός φωτισμών του Γιώργου Τέλλου, η εικονογράφηση του Κωνσταντίνου Εσσλιν, το βίντεο αρτ του Κοσμά Φιλιούση.

«Εκανα μια επιλογή από τις καλύτερες άριες του Ροσίνι οι οποίες μέσα στην πολυπλοκότητά τους είναι απλές, διαχρονικές, κυρίως γνώριμες στα παιδιά από καρτούν και διαφημίσεις, κάτι σαν χιτάκια», τονίζει η Χλόη Μάντζαρη, η οποία έψαχνε να βρει έναν τρόπο να επικοινωνήσει ξανά αυτή την «υπέροχη, φρέσκια και πάντα κλασική μουσική». «Μου συνέβη σε μια συνεργασία μου πέρυσι να παρατηρήσω τη θετική αντίδραση των παιδιών στην όπερα, αλλά και την παιδικότητα, με την καλή έννοια, των δημοφιλών συνθέσεων του είδους. Σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα να καταπιαστώ με το θέμα».

Είναι φανερό το «μικρόβιο» της Χλόης Μάντζαρη να κάνει όπως λέει «πολλά πράγματα αλλά και σύνθετες παραστάσεις». Επειτα από σπουδές πολιτικού μηχανικού, κινηματογράφου και θεάτρου στο Λονδίνο, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έχει δουλέψει ως ηθοποιός, σκηνοθέτις, βοηθός παραγωγής κ.ά. Ξεχωριστές στιγμές στην πορεία της η σκηνοθεσία για το έργο «Λεόντιος και Λένα» στις Ροές (2011), η συνεργασία της με τη Σοφία Σπυράτου (για παιδικές παραστάσεις στο Ακροπόλ), με τον Διονύση Σαββόπουλο αλλά και με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο για τις ταινίες «Η σκόνη του χρόνου» (2008) και «Η άλλη θάλασσα» (2011-12).

Κάθε Κυριακή στις 12 και στις 3 το μεσημέρι. Ιάκχου 16, τηλ. 210-34.74.312.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή