Με πτώση 6,25% έκλεισε το Χ.Α.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 888,93 μονάδες σημειώνοντας πτώση 6,25%. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου του 2013 (884,60 μονάδες). Από τις αρχές του 2014 ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει πτώση 23,54%.

Η σημερινή καθίζηση της χρηματιστηριακής αγοράς κορυφώθηκε στις 15.45 το απόγευμα όταν ο γενικός δείκτης έφθασε να υποχωρεί -10,05% και να κινείται στις 852,87 μονάδες. Τα τελευταία πενήντα λεπτά περιορίζονταν σχετικά οι απώλειες εξαιτίας σποραδικών τοποθετήσεων σε ορισμένες μετοχές του τραπεζικού κλάδου και μετοχών του FTSE 25 που επηρεάζουν τη μεσοσταθμική πορεία του γενικού δείκτη.

Την ίδια χρονική στιγμή δεν υφίσταντο πράξεις στην εγχώρια αγορά ομολόγων καθώς δεν υπήρχαν τιμές πώλησης μετά την εκτόξευση της απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου στο 7,78% από 6,93% που έκλεισε τη χθεσινή μέρα.

Η παρατεταμένη εκλογική περίοδος που δημιουργεί η αβεβαιότητα για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας αλλά κυρίως η ανησυχία των επενδυτών ότι πιθανή χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα θα καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις και την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων αποτελεί το τοξικό περιβάλλον στο οποίο έχουν εισέλθει από τις αρχές Οκτωβρίου οι αγορές μετοχών και ομολόγων.

Το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων άγγιξε το 8% και συγκεκριμένα έφτασε ακόμη και στο 7,95% από 6,93% που έκλεισε χθες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή