«Τρελή» πορεία Ι.Χ. με δύο νεκρούς

«Τρελή» πορεία Ι.Χ. με δύο νεκρούς

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 10.05 χθες το πρωί στην οδό Πέτρου Ράλλη, έξω από τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. Αυτοκίνητο τύπου Smart, το οποίο οδηγούσε 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε τέσσερα άτομα που κινούνταν πεζή στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Τραυματίστηκαν θανάσιμα μια 30χρονη υπήκοος Αλβανίας (μητέρα δύο παιδιών) και ένας 23χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε ως αποσπασμένος στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής. Επιπλέον, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόταν έως αργά χθες το βράδυ (στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας) μια 24χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Κ. Πεταλά, η νεαρή γυναίκα έχει χάσει το ένα της πόδι, ενώ έχουν πληγεί τα περισσότερα από τα ζωτικά της όργανα. Επίσης, μεταξύ των τραυματιών ήταν 61χρονος υπήκοος Αιγύπτου (έφερε ελαφρύ τραύμα στο πόδι) όπως και ο 27χρονος οδηγός του Smart. Kαι οι δύο νοσηλεύονταν στο Τζάνειο του Πειραιά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο οδηγός του Ι.Χ., πριν προκαλέσει το σοβαρό δυστύχημα, είχε συγκρουστεί εν κινήσει με ταξί και είχε αναπτύξει ταχύτητα στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο χωρίς κυρώσεις. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ωστόσο, ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι υπέστη επιληπτικό σοκ ενόσω οδηγούσε.

Στο μεταξύ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα εν ώρα υπηρεσίας από διερχόμενο Ι.Χ. στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του ΙΚΕΑ. Οπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια ελέγχου Ι.Χ. στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης, ο 32χρονος ειδικός φρουρός παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα. Υπηρετούσε 7 χρόνια στο Σώμα και ήταν πατέρας ενός βρέφους 6 μηνών. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 2 μ.μ στο νεκροταφείο Καλλιθέας.

Τη βαθιά του οδύνη για τον θάνατο των δύο αστυνομικών μέσα σε διάστημα μικρότερο από 12 ώρες εξέφρασε σε γραπτές του δηλώσεις ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έδωσε εντολή οι σημαίες στις αστυνομικές υπηρεσίες να κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους. Ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή