Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Γ. Χαραλαμπόπουλος

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Γ. Χαραλαμπόπουλος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε χθες το πρωί, σε ηλικία 95 ετών, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, εκ των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Γεννήθηκε το 1919 στη Μεσσηνία, πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο το 1940-41 και έπειτα υπηρέτησε στις μάχιμες μονάδες του Ελληνικού Στρατού στη Μέση Ανατολή. Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά το 1964 με την Ενωση Κέντρου, ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και έπειτα διετέλεσε αντιπρόεδρος, αλλά και υπουργός σε μια σειρά σημαντικών χαρτοφυλακίων.

«Η πολιτική ήταν γι’ αυτόν μια υπόθεση προσφοράς, όχι εξουσίας», αναφέρει στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ ο κ. Αντ. Σαμαράς περιέγραψε τον εκλιπόντα ως «έντιμο πολιτικό και μαχητικό υπερασπιστή των εθνικών μας δικαίων».

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στον Γ. Χαραλαμπόπουλο ως «μία από τις μεγάλες εμβληματικές φυσιογνωμίες της δημοκρατικής παράταξης, κορυφαίο αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα και πραγματικό υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην προσφορά του εκλιπόντος «στη Δημοκρατική Παράταξη και στη χώρα», τονίζοντας ότι «αποτελεί για όλους μας μια σπουδαία παρακαταθήκη, την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε».

Ως «υπόδειγμα έντιμου αγωνιστή, με αδιαμφισβήτητο πολιτικό ήθος» περιέγραψε τον εκλιπόντα ο κ. Αλ. Τσίπρας στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς την οικογένειά του. Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν, επίσης, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή