Οι Ευρωπαίοι εγκαταλείπουν το χιόνι;

Οι Ευρωπαίοι εγκαταλείπουν το χιόνι;

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναζήτηση του ήλιου και της θάλασσας φαίνεται πως είναι ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι τα τελευταία χρόνια όχι μόνο τα καλοκαίρια, αλλά και στη διάρκεια του χειμώνα. Τι σημαίνει αυτό; Οτι το σκι αντικαθίσταται από το κολύμπι και ότι οι Αλπεις χάνουν έδαφος έναντι της Ταϊλάνδης, της Νότιας Αιγύπτου και των λοιπών εξωτικών προορισμών του κόσμου.

Εκεί δηλαδή όπου είναι πάντα καλοκαίρι! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το World Travel Monitor (www.ipkinternational.com) για την ΙΤΒ Berlin, τα τελευταία επτά χρόνια ο αριθμός των Ευρωπαίων που κάνουν χειμερινές διακοπές έχει αυξηθεί κατά 50%, και μάλιστα το 2013 πραγματοποιήθηκαν κατά τους χειμερινούς μήνες περί τα 127 εκατομμύρια ταξίδια για διακοπές στο εξωτερικό.

Το 25% αυτών των ταξιδιών έλαβαν χώρα σε ζεστούς προορισμούς, το 23% ήταν city break και μόλις το 7% έγινε σε παραδοσιακούς χειμερινούς-ορεινούς προορισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή