5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε δίαιτα!

5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε δίαιτα!

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν κάνουμε δίαιτα είναι πολύ εύκολο να επιλέξουμε τροφές για το καθημερινό μας διαιτολόγιο που θα σταθούν εμπόδιο στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά. Πρόκειται για προϊόντα που θεωρούμε ότι είναι διαιτητικά ή υγιεινά ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να περιέχουν ζάχαρη, λιπαρά και θερμίδες.

Μούρα Ακάι: Τα μούρα ακάι είναι υπερτροφή και μπορούν να μας βοηθήσουν να περιορίσουμε την όρεξή μας, όμως επειδή δεν έχουν πολύ ευχάριστη γεύση κάποιες συσκευασίες περιέχουν γλυκαντικές ουσίες ή ζάχαρη.

Σαλάτα του Καίσαρα: Μπορεί να είναι σαλάτα και να περιέχει λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνες αλλά περιέχει σάλτσες και συστατικά που έχουν πολλές θερμίδες.

Light προϊόντα: Κάποια –όχι όλα- από τα προϊόντα που είναι light μπορεί να έχουν λιγότερες θερμίδες όμως μπορεί να περιέχουν γλυκαντικές ουσίες. Ενώ δεν παχαίνουμε αν τα καταναλώσουμε με μέτρο, αν ξεφύγουμε με τη δικαιολογία ότι είναι διαιτητικά μπορεί να πάρουμε περισσότερες θερμίδες από ότι υπολογίζαμε.

Μπάρες γκρανόλα: Οι μπάρες που περιέχουν δημητριακά και μέλι συχνά περιέχουν και ζάχαρη. Αν τις φτιάξουμε στο σπίτι μπορούμε να ελέγξουμε τα συστατικά ενώ αν τις αγοράσουμε πρέπει να προσέχουμε πάντα τα συστατικά που περιλαμβάνει!

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί μπορεί να είναι μια υγιεινή επιλογή και να αποτελούν μια θρεπτική λύση για σνακ, όμως πρέπει να ελέγχουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή