Τουριστική προβολή της Ελλάδας μέσα από τις Smart TV της Samsung

Τουριστική προβολή της Ελλάδας μέσα από τις Smart TV της Samsung

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να «εξερευνήσουν» τη χώρα μας από το σαλόνι του σπιτιού τους έχουν εκατομμύρια κάτοχοι «έξυπνων» τηλεοράσεων Samsung, μέσα από την εφαρμογή «Visit Greece» που ανέπτυξε η Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με τον ΕΟΤ. Η  application για την πλατφόρμα Smart TV της κορεατικής εταιρείας είναι προσβάσιμη από 42 κράτη στην Ευρώπη ήδη από τον Σεπτέμβριο, ενώ πολύ σύντομα θα διατεθεί και σε άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, τη Βραζιλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Με στόχο την τουριστική προβολή της Ελλάδας, αντλεί περιεχόμενο από τον ιστότοπο «Visit Greece» του EOT, για να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές αλλά και τις εμπειρίες που επιφυλάσσει η χώρα μας σε όσους την επιλέξουν για να κάνουν διακοπές.

Η παρουσίαση της «Visit Greece» έγινε χθες σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην οποία η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε την εφαρμογή ως ένα ακόμη μεγάλο βήμα για να αποκτήσει ο ελληνικός τουρισμός τη θέση που του αξίζει. «Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η ανάγκη να περιορισθεί η διαφημιστική δαπάνη λόγω της κρίσης, θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να αλλάξουμε στρατηγική, αφού το μέλλον του τουρισμού περνά μέσα από το διαδίκτυο. Παρακολουθούμε από κοντά και θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις, όπως τις κάθε είδους “έξυπνες” συσκευές», ανέφερε στον χαιρετισμό της.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη συνεργασία για τον Οργανισμό, καθώς η Samsung συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς παγκοσμίως. Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, κ. ChoongSoon Lee, δήλωσε περήφανος που η εταιρεία θα συμβάλει ώστε τα μαγευτικά τοπία της Ελλάδας να «ταξιδέψουν» στα σπίτια εκατομμυρίων ανθρώπων. «Στη Samsung υποστηρίζουμε ενεργά τον ελληνικό τουρισμό, καθώς πιστεύουμε ότι θα διαδραματίσει νευραλγικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

Με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να γνωρίσει δεκάδες τουριστικούς προορισμούς, οι οποίοι μάλιστα είναι ταξινομημένοι και ανάλογα με την εποχή που σκέφτεται κανείς να επισκεφθεί τη χώρα μας. Μέσω των μενού της, μπορεί επίσης κανείς να δει μεταξύ άλλων πληροφορίες για ιστορικά αξιοθέατα και συλλογές μουσείων, να μάθει για την ελληνική κουζίνα, αλλά και να ενημερωθεί για εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Επιπλέον, η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα για στοχευμένη προβολή περιεχομένου, όπως ντοκιμαντέρ και αφιερώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή