Ελληνική Κυριακή πριν και τώρα, αυτοσχεδιασμοί

Ελληνική Κυριακή πριν και τώρα, αυτοσχεδιασμοί

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ζωή και χορό «κινείται» αυτές τις μέρες το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Ομήρου. Χορευτές και μουσικοί συμμετέχουν σε ένα πείραμα, μια συλλογική δουλειά που φέρνει κοντά την ελληνική παραδοσιακή μουσική και τον σύγχρονο χορό. Η παρουσίαση του έργου in progress θα γίνει μεθαύριο (19/10) και έχει τίτλο «Κυριακή»!

Δύο κυρίες, η «δική μας» χορογράφος Λία Τσολάκη και η Αμερικανίδα μουσικός και συνθέτις Ρόμπιν Σουλκόφσκι, η οποία έχει συνεργαστεί με τη Σάσα Βαλς, είναι υπεύθυνες για την ιδέα και την καλλιτεχνική επιμέλεια του πρότζεκτ που ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου.

Μαζί με τους μουσικούς και χορευτές έψαξαν να βρουν τα πιο βαθιά «κυριακάτικα» συναισθήματά τους. «Ανακαλύψαμε θέματα που ήταν κοινά σε όλους και άλλα που αφορούσαν την πραγματικότητα της Αθήνας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μόνο μέσα από μια ομαδική δουλειά μπορείς να μετατρέψεις τόσο ουσιαστικά τις προσωπικές σου σκέψεις σε μια ποιητική φόρμα», μας λέει η Ρόμπιν Σουλκόφσκι.

«Δουλέψαμε κυρίως με κινητικούς και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς», εξηγεί από την πλευρά της η Λία Τσολάκη. «Η έρευνα που κάναμε ήταν πάνω στην ελληνική Κυριακή από το παρελθόν και το τώρα. Διαλέξαμε μόνο ένα μέρος από το υλικό μας για την παρουσίαση γιατί ο χρόνος μας είναι ελάχιστος και το πείραμα που κάνουμε δεν είναι μια ολοκληρωμένη παράσταση». Τα τελευταία χρόνια η Λία Τσολάκη είναι μόνιμη χορογράφος του Peter Stein, ενώ παράλληλα διευθύνει τη δική της ομάδα από το 2012 (πρώτη παραγωγή το «PARKing» στο Ιδρυμα Κακογιάννη).

Στην «Κυριακή» χορεύουν οι Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Κατερίνα Σπυροπούλου, Ελενα Σταυροπούλου, Κατερίνα Τούμπα και Αλέξης Τσιάμογλου. Παίζουν οι μουσικοί Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι), Αλέξανδρος Παπαδημητράκης (ούτι/λαούτο) και Πέτρος Σαριδάκης (λύρα).

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή στις 8 το βράδυ στο φουαγιέ του Ινστιτούτου Γκαίτε. Δελτία προτεραιότητας διανέμονται στην υποδοχή του Ινστιτούτου (11 π.μ. – 9 μ.μ., Ομήρου 14-16, τηλ. 210-36.61.000). Η παραγωγή του συγκεκριμένου πρότζεκτ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή