Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

4' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO

«Οδύσσεια», μια παράσταση σε πλατφόρμα

Μια πρωτότυπη εκδοχή της «Οδύσσειας» σε μια μικρή πλατφόρμα εβδομήντα πέντε εκατοστά πάνω από τη γη παρουσιάζουν οι Patari Project στο θέατρο Olvio. Το ταξίδι ενός ήρωα που υπάρχει μέσα μας από ένα θέατρο πηγαίο, παιχνιδιάρικο. Η πλατφόρμα είναι μια τεχνική στο θέατρο, η οποία χρησιμοποιεί για σκηνικό χώρο υπερυψωμένες εξέδρες περιορισμένου μεγέθους. Ο ιδιαίτερα μικρός χώρος λειτουργεί ως ένας περιορισμός για τους ηθοποιούς, ο οποίος πυροδοτεί τη δημιουργικότητά τους και «μετατρέπει τη δυσκολία σε πλεονέκτημα». Η σκηνοθεσία της «Οδύσσειας» είναι της Σοφίας Πάσχου σε συνεργασία με την ομάδα (Γιάννης Γιαννούλης, Μιχάλης Κουμαριανός, Θεοδόσης Κώνστας, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου). Η δραματουργία είναι του Κωνσταντίνου Μελίδη, οι φωτισμοί του Αλέξανδρου Αλεξάνδρου.

​​ Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.30 μ.μ. Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ. 210-34.14.118

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Η Καμεράτα περιμένει το κοινό της στο γκαλά με κορυφαίους κόντρα-τενόρους

Η Καμεράτα -Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής προσκαλεί όλους όσοι πιστεύουν στο έργο της να την στηρίξουν στο μεγάλο γκαλά που οργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, με τέσσερις κορυφαίους κόντρα-τενόρους: τον Max-Emanuel Cencic (με τον οποίο έχει επανειλημμένως συμπράξει η Καμεράτα), τον Xavier Sabata, τον Vince Yi και τον Yuriy Mynenko. Η Καμεράτα θα πλαισιώσει τους σολίστ με υπέροχα κοντσέρτα των Handel, Vivaldi και Hasse. To πρόγραμμα έχει ήδη ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει διεθνώς σύντομα, ενώ θα παρουσιαστεί στο Théâtre Champs Elysées στο Παρίσι, στο Teatro Real της Μαδρίτης και στην αίθουσα CRR στην Κωνσταντινούπολη. Την Καμεράτα (ή Αrmonia Atenea, όπως είναι το διεθνές όνομά της) θα διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου. Θα ερμηνευτούν τα έργα: Handel: Κοντσέρτο γκρόσο, έργο 6/αρ. 4, Vivaldi: Κοντσέρτο για δύο βιολιά, έργο 3/αρ. 8, Hasse: Κοντσέρτο για μαντολίνο σε σολ μείζονα, Vivaldi: Κοντσέρτο για φαγκότο, RV 484. Και επίσης άριες και σύνολα των Vivaldi, Hasse, Handel, Porpora και Myslivecek. Οι τιμές των εισιτηρίων: Από 7,5 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) έως 50 ευρώ η διακεκριμένη ζώνη.

​​ Πέμπτη 23/10, ώρα 8.30 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης). Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής: Γκαλά με 4 κορυφαίους κόντρα-τενόρους.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΕΝΑ»

Η σύγχρονη Αθήνα, θέμα ομαδικής έκθεσης

Περίπου 150 νέες φωτογραφικές λήψεις της Αθήνας συνθέτουν την ομαδική έκθεση της ομάδας πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα», που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ena, στην οδό Βαλαωρίτου 9γ. Συμμετέχουν 60 επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι που αποτυπώνουν την Αθήνα πολυπρισματικά, ο καθένας με την προσωπική ματιά του. Υπάρχουν απόψεις από τους λόφους, αρχαία μνημεία, σκηνές δρόμου, νεοκλασικά σπίτια και πολυκατοικίες, διακοσμητικές λεπτομέρειες, πλατείες και λεωφόροι. Συντίθεται ένα αστικό μωσαϊκό που αποτυπώνει την πόλη, έτσι όπως την νιώθουν σήμερα 60 φωτογράφοι, κάτοικοι Αθηνών. Παράλληλα με την έκθεση, η Κaplanon Galleries (Αίθουσες Τέχνης Καπλανών 5 και ena) εξέδωσε το «Ημερολόγιο 2015» με επιλογή από φωτογραφίες της έκθεσης, το οποίο πωλείται 15 ευρώ.

​​Εκθεση φωτογραφίας με θέμα την Αθήνα. Αίθουσα Τέχνης ena, Βαλαωρίτου 9γ. Διάρκεια έως 8 Νοεμβρίου.

ΤΖΑΖ

Kathrin Pechlof Trio

Στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Νέοι παλμοί – Γυναίκες της γερμανικής τζαζ», η αρπίστρια Kathrin Pechlof, ο σαξοφωνίστας Christian Weidner και ο κοντραμπασίστας Robert Landfermann εμφανίζονται τη Δευτέρα στις 8.30 μ.μ. στο Goethe Institut.

​​Ομήρου 14-16.

Είσοδος ελεύθερη.

STAND UP COMEDY

Κατερίνα Βρανά

Η Ελληνίδα κωμικός έχει κάνει όνομα στη βάση της, στο Λονδίνο, και όχι μόνο. Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται στην Αθήνα για μία και μοναδική παράσταση στα ελληνικά.

​​Hub events, Πειραιώς 133 και Αλκμήνης 5, Πετράλωνα, 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΜΙΡΑΛ»

H ζωή της Ντάνκαν

Την Ισιδώρα Ντάνκαν, την ιέρεια του μοντέρνου χορού θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από το έργο «Ισιδώρα Ντάνκαν – Η ζωή μου», παράσταση του Θανάση Θεολόγη που παρουσιάζεται στο θέατρο «Αμιράλ».   ​​

Παρασκευή, Σάββατο 9.15 μ.μ.  και Κυριακή 7 μ.μ. Αμερικής 10.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Δημήτρης Καλαντζής

Στο Gazarte θα βρίσκεται την Παρασκευή το κουιντέτο του πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή για μία συναυλία με επιλογές από το κλασικό διεθνές ρεπερτόριο της τζαζ και έργα Ελλήνων συνθετών. Συμμετέχουν οι Πηνελόπη Τζανετάκη, Ελένη Βαλεντή και Μαρίνα Σάττι.

​​Βουτάδων 32-34.

Στις 10 μ.μ.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΤΕΕ

Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η Ελληνική Αρχιτεκτονική Εταιρεία οργανώνει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου (ώρα 7 μ.μ.) παρουσίαση με τίτλο «Δίνοντας ταυτότητα σε έναν τόπο. Το παράδειγμα της αθηναϊκής Ριβιέρας», που θα αναπτύξουν οι συντάκτες της πρότασης Δημήτρης Στεφανίδης και Βίβιαν Ευθυμιοπούλου. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (1ος όροφος), Νίκης 4.

​​Δευτέρα 20/10, 7 μ.μ.

ΤΕΕ, Νίκης 4.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θέατρο Εμπορικόν

Για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάζεται στο θέατρο Εμπορικόν το έργο του Βρετανού συγγραφέα Τέρενς Ράτιγκαν «Η εκδοχή του Μπράουνινγκ». Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται ο Δημήτρης Καταλειφός και η Πέγκυ Σταθακοπούλου. Η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Σκότη, τα σκηνικά και κοστούμια της Εύας Μανιδάκη.

​​ Σαρρή 11, Ψυρρή, τηλ. 210-32.11.750

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Μέγαρο Μουσικής

Τη νέα σειρά συναυλιών μουσικής δωματίου εγκαινιάζουν την Τρίτη (21/10) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η βιολονίστα Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε και ο πιανίστας Ούβε Μάτσκε που θα παρουσιάσουν τις σονάτες για βιολί και πιάνο αρ. 1, 5 και 7 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Φέτος τρεις από τις συναυλίες του κύκλου μουσικής δωματίου είναι αφιερωμένες στον Μπετόβεν.

​​8.30 μ.μ. Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

KΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ AΘΗΝΩΝ

Στο Gazarte

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει τη Δευτέρα (20/10) στο Gazarte με τη συναυλία «It takes five to tango» στην οποία συμμετέχει το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Ορχήστρας. Το πρόγραμμα που εγκαινιάζει τον κύκλο Classic Mondays περιλαμβάνει διάσημες μελωδίες, κυρίως τάνγκο, λατινοαμερικανικής καταγωγής. Συμμετέχει ο μπαντονεονίστας Λευτέρης Γρίβας.

​​ Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Βουτάδων 34, Γκάζι, τηλ. 210-72.57.601

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή