Εγκρίθηκε το σχέδιο της πολιτικής απόφασης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Εγκρίθηκε το σχέδιο της πολιτικής απόφασης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε το σχέδιο της πολιτικής απόφασης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά πλειοψηφία, με την Αριστερή Πλατφόρμα να ψηφίζει "λευκό" και ουσιαστικά στην Κουμουνδούρου να πορεύονται επί των συμμαχιών με πυξίδα προηγούμενες αποφάσεις.

Η πλευρά Λαφαζάνη δεν κατέθεσε τελικά τροπολογία προς ψήφιση για το θέμα των συμμαχιών, αν και αναμένεται να επαναφέρει το θέμα " σε επόμενη συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής και όταν ωριμάσει", όπως έλεγε στέλεχος της Αριστερής Πτέρυγας. "Όλα στην ώρα τους και συλλογικά", είπε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του που διήρκεσε μόλις ένα λεπτό ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Αριστερή Πτέρυγα κατέθεσε τροπολογία (παρότι απορρίφθηκε με 76-61-1 λευκό) για ζητήματα που αφορούν σε κοινωνικό έλεγχο τραπεζών, ΤΑΙΠΕΔ, ΔΕΚΟ, κτλπ.

Ουσιαστική προετοιμασία, και πιο επεξεργασμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει "τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των αγορών αλλά και των κατεστημένων ευρωπαϊκών κέντρων" ζήτησε νωρίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

"Η προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα και μια νέα κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα οφείλει να εφαρμόσει το προοδευτικό πρόγραμμα που ενέκρινε ο λαός πέραν από πιέσεις των νεοφιλελεύθερων μονεταριστικών κύκλων της ευρωζώνης, αλλά και της ΕΕ" σημείωσε ο κ. Λαφαζάνη

«Το μήνυμα για την Αριστερά από την πρόσφατη υπεραντίδραση των αγορών είναι ότι χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική, προγραμματική και κινηματική αντεπίθεση. Όπως χρειάζεται μια ακόμα πιο ουσιαστική προετοιμασία και ένα πιο επεξεργασμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει, σε κάθε περίπτωση, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των αγορών αλλά και των κατεστημένων ευρωπαϊκών κέντρων, με στόχο την συνεπή υλοποίηση του προγράμματος της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ «μόνος και όλο πιο επιτακτικός δρόμος για τη διάσωση της χώρας, είναι η προοδευτική ανατροπή, η οποία αποτελεί και τη μόνη εγγύηση για διέξοδο και τη σταθερότητα για τα λαϊκά συμφέροντα..

Λαφαζάνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετατραπεί σε σημαία ευκαιρίας» 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετατραπεί σε σημαία ευκαιρίας» διαμηνύει ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι οι «συνεργασίες του κόμματος πρέπει να εκφράζονται στη βάση της αξιοπιστίας προς το λαό χωρίς μνημονιακές ευθύνες καθώς και στη βάση του πολιτικού και προγραμματικού ριζοσπαστισμού.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, είναι πάντα θετικός σε συνεργασίες. Αμετάθετος στόχος μας πρέπει να είναι κατ’ αρχάς η συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς. Η γενική κατεύθυνση μας όμως για συνεργασίες δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετατραπεί σε σημαία ευκαιρίας» διευκρινίζει

Επίθεση στον πρωθουπουργό

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η αναταραχή των αγορών στη χώρα μας υπήρξε σφοδρότερη «εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο Α. Σαμαράς έπεσε στην προεκλογική παγίδα που έστησε για τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που θα έχει βαρύτατο τίμημα για τον τόπο». «Η Ελλάδα με την κυβέρνηση Σαμαρά και μετά την ανώμαλη προσγείωση και παράδοση της, εισέρχεται σε μια νέα φάση της μνημονιακής της περιπέτειας εξίσου βασανιστική με την πρώτη» πρόσθεσε.

Στην αντεπίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη και της κ. Βούλτεψη πέρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα σχόλια του υπουργού και της κυβερνητικής εκπροσώπου. «Το δίδυμο Μητσοτάκη και Βουλτεψη πράγματι διαθέτει αρκετή φαντασία. Μόνο που τη φαντασία αυτή την σπαταλούν για να ανακαλύπτουν φαντάσματα στο ΣΥΡΙΖΑ και να προωθούν ένα νέο ραγιαδισμό. Βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, να τον συνεχίσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή