Τιμολόγιο αλληλεγγύης και στο φυσικό αέριο

Τιμολόγιο αλληλεγγύης και στο φυσικό αέριο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θέσπιση Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης στο φυσικό αέριο κατά τα πρότυπα του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ για το ηλεκτρικό ρεύμα, προχωράει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Οπως ανακοινώθηκε, έπειτα από διερεύνηση του θέματος με τις τρεις ΕΠΑ (Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης) και με βάση την κατάσταση του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για τους δικαιούχους, στο νέο τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν συνολικά 181 φορείς. Από αυτούς οι 44 στην Αττική, οι 79 στη Θεσσαλονίκη και οι 58 στη Θεσσαλία. Η συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου των εν λόγω φορέων υπολογίζεται σε 15.092 MWh.

O αριθμός των δυνητικών δικαιούχων, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ενδέχεται να αυξηθεί με την ένταξη στο τιμολόγιο και άλλων κοινωφελών φορέων. Ενδεικτικά αναφέρεται ο σύλλογος «Φλόγα», ο οποίος έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς το ΥΠΕΚΑ, προτείνοντας τη μείωση του κόστους του φυσικού αερίου για τις κοινωνικές δομές και τους κοινωφελείς φορείς. Το συνολικό κόστος για τη συγκεκριμένη παρέμβαση ανέρχεται από 88.400 ευρώ έως 618.800 ευρώ ανάλογα με την έκπτωση που κυμαίνεται από 10% έως 70% επί της τιμής του οικιακού τιμολογίου φυσικού αερίου που ισχύουν σήμερα (52 ευρώ ανά MWh, άνευ φόρων).

Από το μέτρο, όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, «θα ωφεληθούν κοινωνικές δομές και φορείς, επιστρέφοντας στο πολλαπλάσιο το όφελος αυτό στις τοπικές κοινωνίες και τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματική ανάγκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή