Bιομετρικά ακουστικά από την Intel

Bιομετρικά ακουστικά από την Intel

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η SMS Audio LLC, μια κορυφαία εταιρεία ακουστικών και αξεσουάρ ήχου, σε συνεργασία με την Intel Corporation, ανακοίνωσαν τη  συνεργασία τους για την ανάπτυξη του πρώτου προσωπικού συστήματος ήχου που ακούει τους καρδιακούς παλμούς και συνδυάζει το lifestyle  με την τεχνολογική καινοτομία, προσφέροντας μια προηγμένη εμπειρία άσκησης. Τα ακουστικά SMS Audio BioSport In-Ear Headphones, με την τεχνολογία της Intel, θα παρέχουν δυνατότητες έξυπνης άσκησης σε αθλητές κάθε επιπέδου, ενώ θα είναι διαθέσιμα αργότερα εντός του έτους.

Με την ανακοίνωση αυτή, η Intel και η SMS Audio συνδυάζουν τις απαιτήσεις των σχεδιάσεων των lifestyle συσκευών με την τεχνολογική καινοτομία, για να προάγουν την εμπειρία της άσκησης. Τα in-ear ακουστικά SMS Audio BioSport, με τεχνολογία Intel, θα επεκτείνουν τη σειρά προϊόντων SMS Audio Sport Collection, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και θα αξιοποιήσουν τις προηγμένες τεχνολογικές τους δυνατότητες, για να προσφέρουν ήχο υψηλής ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα συλλέγουν αξιοποιήσιμα δεδομένα σχετικά με την πρόοδο της προπόνησης.

Ως μια παγκόσμια εταιρεία ακουστικών και αξεσουάρ ήχου, η SMS Audio είναι αφοσιωμένη στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιλαμβάνονται τη μουσική. Συνδυάζει την τεχνολογία, τη λειτουργικότητα και το στυλ, για να προσφέρει ήχο, άνεση και αισθητική υψηλής ποιότητας σε κάθε προϊόν της. Η Intel και η SMS Audio, συνεργάστηκαν για να συνδυάσουν το fitness με την τεχνολογία, χρησιμοποιώντας την πλέον προηγμένη βιομετρική τεχνολογία παρακολούθησης της προπόνησης  και στυλ υψηλής ποιότητας.

«Η συνεργασία για wearable τεχνολογίες ανάμεσα στην SMS Audio και την Intel, αυξάνει τις δυνατότητές μας να προσφέρουμε χαρακτηριστικά για έξυπνη άθληση στους καταναλωτές,» δήλωσε ο Brian M. Nohe, πρόεδρος της SMS Audio. «Με την παρουσίαση των ακουστικών SMS Audio BioSport In-Ear, με την ισχύ της Intel, είμαστε πλέον οι πρώτοι που παρέχουμε αυτό το επίπεδο ενσωματωμένης, απρόσκοπτης και βοηθητικής βιομετρικής πληροφόρησης, ώστε να εμπνεύσουμε τους καταναλωτές να καλλιεργήσουν μια νέα εμπειρία άθλησης".

«Η Intel εστιάζει στην προώθηση της καινοτομίας σχετικά με τις τεχνολογίες wearable, μέσω συνεργασιών με εταιρείες όπως η SMS Audio, που συμπληρώνουν την τεχνολογία και τις σχεδιαστικές της δυνατότητες» δήλωσε ο Michael Bell, corporate vice president και general manager του τμήματος New Devices Group της Intel. «Με την SMS Audio, θα παρέχουμε στους καταναλωτές έξυπνα ακουστικά, που περιορίζουν την ανάγκη για χρήση πρόσθετων συσκευών, παρέχοντας σε μια μόνο συσκευή εξαιρετικό στυλ και μοναδική ποιότητα ήχου για μια ανώτερη εμπειρία άσκησης. Αυτό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στο οποίο η Intel οδηγεί την καινοτομία στις wearable συσκευές, ούσα πρωτοπόρος στη σύζευξη lifestyle και τεχνολογίας.»

Τα σημαντικότερα σημεία των ακουστικών in-ear SMS Audio BioSport

Τα ακουστικά in-ear SMS Audio BioSport, με την ισχύ της Intel, θα προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία κατά τη διάρκεια της άσκησης, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα του ήχου. Θα ενσωματώνουν βιομετρικούς αισθητήρες σε ένα εξειδικευμένο σετ ακουστικών με μέτρηση των καρδιακών παλμών, που θα επιτρέψει στους αθλητές να συλλέγουν στοιχεία της φυσικής τους κατάστασης για να επιτύχουν κορυφαίες επιδόσεις. Η σχεδίαση των ακουστικών εγγυάται άνετη εφαρμογή ενώ η τροφοδοσία μέσω του βύσματος ήχου, καθιστά περιττή την ανάγκη για χρήση πρόσθετων μπαταριών ή φορτιστών.

Συνδυάζοντας την άθληση με την τεχνολογία: Ένας ενσωματωμένος οπτικός αισθητήρας που μετρά συνεχώς τους καρδιακούς παλμούς κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης, των περιόδων χαλάρωσης και οποιασδήποτε άλλης στιγμής – ενώ δυναμικά αφαιρεί θορύβους που προκαλούνται από την κίνηση του σώματος και το φως του περιβάλλοντος.

• Αξεσουάρ άσκησης σε μια συσκευή, για μέγιστη άνεση: in-ear ακουστικά με μετρητή καρδιακών παλμών, που αναπτύχθηκαν με τη συνεργασία των δύο εταιρειών, καθιστούν περιτή την ανάγκη για χρήση συσκευών που προσαρμόζονται με ζώνη στο στήθος, ενώ παρέχουν αξιόπιστες μετρήσεις καρδιακών παλμών, για να συμβάλλουν στην επίτευξη μέγιστων επιδόσεων και παρακολούθησης της προόδου.

• Συντονισμένη άθληση: Ο αθλούμενος ακούει την αγαπημένη του μουσική που λειτουργεί ως κίνητρο για την επίτευξη βέλτιστων επιδόσεων στην άσκηση, ενώ ταυτόχρονα συλλέγονται χρήσιμα στοιχεία για την φυσική του κατάσταση και υγεία.

• Δεν απαιτούνται μπαταρίες ή φόρτιση: Εκμηδενίζεται η ανάγκη για φόρτιση των ακουστικών, με χρήση επίχρυσου ακροδέκτη σύνδεσης τύπου audio 3.5 mm, που παρέχει ισχύ για τις δυνατότητες βιομετρικού ελέγχου, ώστε οι χρήστες να έχουν την απόλυτη  ελευθερία  για χρήση εν κινήσει.

• Ανθεκτικό σε νερό και ιδρώτα: Δε χρειάζεται ανησυχία κατά την έντονη άθληση ή την άθληση στη βροχή – τα ακουστικά SMS Audio BioSport έχουν αξιολογηθεί ως IPX4, για προστασία ενάντια στον ιδρώτα και το νερό.

• Συγχρονισμός με το RunKeeper: Ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τους παλμούς του, το ρυθμό, την απόσταση, την αλλαγή στα υψόμετρα και την απώλεια θερμίδων, καθώς τα ακουστικά SMS Audio BioSport In-Ear Headphones θα είναι συμβατά με τη δημοφιλή εφαρμογή RunKeeper. Υποστήριξη πρόσθετων εφαρμογών αναμένεται στο μέλλον. Με την υποστήριξη του RunKeeper, οι χρήστες μπορούν να σχεδιάσουν προγράμματα άσκησης και να παρακολουθούν την πρόοδό τους, ενώ οι ενθουσιώδεις με τη γυμναστική μπορούν να επιτύχουν κορυφαίες επιδόσεις.

• Αξεσουάρ: Τα ακουστικά περιλαμβάνουν καλώδιο που δε μπερδεύεται, διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο, θήκη μεταφοράς από νεοπρένιο και 3 μεγέθη καλυμάτων για την βέλτιστη προσαρμογή τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή