Στην Ελλάδα ο «έξυπνος» λαμπτήρας LIFX της Sylvania

Στην Ελλάδα ο «έξυπνος» λαμπτήρας LIFX της Sylvania

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αποκλειστική διάθεση από την εταιρεία «Καυκάς» και με τιμή 89 ευρώ, κατέφθασε στην Ελλάδα ο «έξυπνος» λαμπτήρας LIFX της Sylvania. Διαθέτοντας δέκτη Wi-Fi, η λάμπα LED μπορεί να «επικοινωνεί» ασύρματα μέσω του οικιακού δικτύου με το smartphone του χρήστη, αφού πρώτα αυτός εγκαταστήσει στο τηλέφωνο την εφαρμογή της Sylvania, η οποία κυκλοφορεί για λειτουργικό Android και iOS.

Τότε, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τη λειτουργία της από απόσταση, ώστε για παράδειγμα να ρυθμίσει τη φωτεινότητά της ή να διαλέξει κάποιο από τα 16 εκ. χρώματα που αποδίδει. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει την αφύπνιση, για να ξυπνά με το φως της λάμπας το οποίο αυξάνει προοδευτικά, ή να χρησιμοποιήσει το «geofence», ώστε η LIFX να «αντιλαμβάνεται» από την παρουσία του κινητού πότε επιστρέφει στο σπίτι, και να ανάβει αυτόματα.

 

Δοκιμάζοντας τη LIFX, η εγκατάστασή της στο οικιακό δίκτυο αποδείχθηκε πολύ απλή στην πράξη, ενώ σημαντικό είναι επίσης πως η λάμπα επανασυνδέεται πολύ γρήγορα με το κινητό, κάθε φορά που αυτό θα βρεθεί στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Σε αντίθεση με άλλους «έξυπνους» λαμπτήρες, ένα πλεονέκτημα της LIFX είναι πως για να λειτουργήσει δεν χρειάζεται κάποια κεντρική μονάδα που θα συνδεθεί με το router.

Η λάμπα λαμβάνει μια ατομική διεύθυνση ip στο δίκτυο, κάτι που σημαίνει πως μέσα από την ίδια εφαρμογή μπορεί κανείς να ελέγξει ξεχωριστά κάθε μία από τις LIFX που έχει τοποθετήσει στον χώρο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της «Καυκάς», σε ένα τυπικό δίκτυο Wi-Fi μπορούν να συνδεθούν έως και 120 λαμπτήρες.

Παράλληλα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ομαδοποιήσει όσους λαμπτήρες επιθυμεί, για να λειτουργούν ομοιόμορφα με βάση τις ρυθμίσεις που κάθε φορά κάνει από το μενού, όπως και να καθορίσει συγκεκριμένες «σκηνές», ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού να ανάβουν σε συγκεκριμένη φωτεινότητα και με συγκεκριμένο χρώμα.

Κάθε LIFX αποδίδει μέγιστη φωτεινότητα 100 lumen και έχει ισχύ 17 watt, με συνέπεια να είναι πιο αποδοτικός από οποιονδήποτε άλλο λαμπτήρα LED, σύμφωνα με την «Καυκάς». Επιπλέον, έχει διάρκεια «ζωής» που αγγίζει τα 25 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή