«Οι ζωές της Χλόης»: Το νέο βιβλίο της Σάντρας Βούλγαρη

«Οι ζωές της Χλόης»: Το νέο βιβλίο της Σάντρας Βούλγαρη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σπουδή πάνω στον έρωτα και το όνειρο είναι το τρίτο βιβλίο της Σάντρας Βούλγαρη «Οι ζωές της Χλόης» που μετά τον «Ισμαήλ» και τον «Κήπο με τα Όνειρα»  καλεί το αναγνωστικό κοινό σε μια περιπλάνηση στον γοητευτικό κόσμο των ηρώων της συγγραφέως.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 8μ.μ. στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ρίτσα Μασούρα και η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ρηνιώ Κυριαζή. Θα συνοδεύσει στο πιάνο η σολίστ Μιμή Ρουφογάλη.

Το νέο της βιβλίο είναι γραμμένο, όπως λέει η ίδια, περισσότερο ως ένα σενάριο για μια ταινία ή ένα θεατρικό έργο και σαν ένας πίνακας με πολλά επίπεδα. Σκηνές, εικόνες από τις παράλληλες πραγματικότητες μιας γυναίκας που αναζητεί τον εαυτό της κυρίως μέσα από τον έρωτα. Η Χλόη, ο Μιχαήλ και ο Ερμής, είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας που εκτυλίσσεται στο παρόν. Ανάμεσα στα κεφάλαια που εξιστορούν στιγμές της ζωής τους, εναλλάσσονται οι μονόλογοι μιας γυναίκας, οι αναδρομές σε προηγούμενες «ζωές» της Χλόης αλλά και εικόνες ονειρικές που συμπληρώνουν την ιστορία.

Μια τρυφερή, πολύπλευρη ιστορία που κινείται ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα και συμφιλιώνει τη θεωρία για άλλες ζωές με το σήμερα. 

Τα σχέδια που κοσμούν την έκδοση φιλοτέχνησαν ο Φαέθων Γρυπάρης, η Ελένη Ζερβού και η Κατερίνα Σωτηρίου.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

H Σάντρα Βούλγαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η μητέρα της είναι Αγγλίδα, ο πατέρας της ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Βούλγαρης, ανηψιός του Τήνιου γλύπτη Ιωάννη Βούλγαρη. Σπούδασε χορό στο επαγγελματικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Χορού με δασκάλους της τον Γιάννη Μέτση, την Βίκυ Μαραγκοπούλου, τον Λεωνίδα Ερενίδη, την Ντένυ Ευθυμίου, την Ζουζού Νικολούδη, την Σοφία Σπυράτου κ.ά. Με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση συνέχισε τις σπουδές της στο Laban Centre του Λονδίνου.

«Οι ζωές της Χλόης» είναι το τρίτο της βιβλίο. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί η νουβέλα της με τίτλο «Ισμαήλ» (2012) και από τις εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο με ιστορίες για παιδιά «Ο κήπος με τα όνειρα» (2012). Tα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια η Σάντρα Βούλγαρη εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Πολιτιστικό Τμήμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή