Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ο καθαρισμός που ξεκίνησε χθες από συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

Με τη βοήθεια των συνεργείων απομακρύνθηκαν 5,5 τόνοι σκουπιδιών από τις εγκαταστάσεις στην Πανεπιστημιούπολη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την επιλογή, με ανοικτό διαγωνισμό, της υπηρεσίας που θα αναλάβει την καθαριότητα του Ιδρύματος.

Το πρόβλημα στις εγκαταστάσεις είναι γνωστό από το καλοκαίρι και έχει αφετηρία τα νομικά ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης της καθαριότητας σε εταιρείες. Ηδη το θέμα έχει απασχολήσει τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ ενώ το Συμβούλιο είχε ζητήσει από τον τέως πρύτανη Θεοδόσιο Πελεγρίνη να ενημερώσει για τις ενέργειές του. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει μόνιμη λύση, με απότελεσμα σε κάποια τμήματα οι καθηγητές να δίνουν 10 ευρώ για καθαρίστρια και σε άλλα να βρίσκονται περιστασιακές λύσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι σε συνεδρίαση την Παρασκευή, το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΚΠΑ είχε προσφέρει τη στήριξή του στις πρυτανικές αρχές σε δράσεις που έχουν ως στόχο την άμεση λύση, με προσφυγή στις απολύτως απαραίτητες απευθείας αναθέσεις, του οξύτατου προβλήματος καθαρισμού των πανεπιστημιακών χώρων, μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και ανάληψης του έργου από αναδόχους.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή